Запис Детальніше

Екохімія та ендоекологія елементів

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Екохімія та ендоекологія елементів
Экохимия и эндоэкология элементов
Ecohemirtry and endoecology elements
 
Creator Перепелиця, О. П.
Перепелица, А. П.
Perepelitsa, O.
 
Subject харчова промисловість
фізико-хімічні константи
фізичні та хімічні властивості
методи одержання простих речовин
галузі застосування
екологічні проблеми
пищевая промышленность
Физико-химические константы
физические и химические свойства
методы получения простых веществ
отрасли применения
экологические проблемы
food industry
Phisicochemical constants
physical and chemical properties
methods of preparation of simpl substances
breanches of using
ecological problems
 
Description У довіднику наведені дані про ізотопи елемента, автора його відкриття, вміст у земній корі, природні мінерали, фізико-хімічні константи, фізичні і хімічні властивості, методи одержання простих речовин, галузі застосування, джерела застосування, вплив на довкілля, біологічну роль і міру токсичності. Описані різні металовмісні матеріали, в тому числі сплави, їх склад, призначення і забруднюючий вплив на харчові продукти. Повідомляється про хімічний склад їжі, вплив найважливіших хімічних елементів на організм людини через харчові продукти і воду, описані глобальні проблеми екології. У книзі розглянуті проблеми екологічної рівноваги, радіоактивних забруднень і охорони здоров’я людини.
Розрахований на працівників громадських організацій екологічного, хімічного, медичного, біологічного і харчового напрямів, учнів старших класів шкіл і ліцеїв, вступників до навчальних закладів, учителів шкіл, студентів технікумів і вузів, медпрацівників, працівників установ громадського харчування, харчової, сільськогосподарської, металургійної та хімічної промисловостей, широкого кола читачів.
В справочнике приведены данные об изотопах элемента, автора его открытия, содержание в земной коре, природных минералах, физико-химических константах, физических и химических свойствах, методах получения простых веществ, отраслях применения, источниках загрязнения, влиянии на окружающую среду, биологическую роль и меру токсичности. Описаны разные металлосодержащие материалы, в том числе сплавы, их состав, назначение и загрязняющее влияние на пищевые продукты. Сообщается о химическом составе пищи, влиянии важнейших химических элементов на организм человека через пищевые продукты и воду, описаны глобальные проблемы экологии. В книге рассмотрены проблемы экологического равновесия, радиоактивных загрязнений и охраны здоровья человека.
Рассчитан на работников общественных организаций экологического, химического, медицинского, биологического и пищевого направлений, учеников старших классов школ и лицеев, студентов техникумов и вузов, медработников, работников организаций общественного питания, пищевой, сельскохозяйственной и химической промышленности, широкого круга читателей.
Factical notes about isotopes of element, authour of its discovery, contens in the earth, chemical and physical properties of elements, methods of preparation simple substances, melting compositions of metals, practical using, biological, unhealthy and ecological influences of chemical elements are prented in this hand book.
Problems of ecologscal wellbeig the protection of people’s health and partly about consequences of Chornobyl catastrophe are stated in this book.
The hand book is recommended for pupils of senior forms of schools and colleges, teathers, students of higher school, lyceums, aniverities, the medical workers, worker of public food, agricuitural and chemical breanches.
 
Date 2012-09-20T11:36:03Z
2012-09-20T11:36:03Z
2004
 
Type Book chapter
 
Identifier Перепелиця, О. П. Екохімія та ендоекологія елементів / О. П. Перепелиця // Довідник із екологічного захисту. – К.: НУХТ, Екохім. - 2004. – 736 c. - ISBN 966-612-012-7
966-612-012-7
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2834
 
Language other