Запис Детальніше

Наукове обгрунтування високотемпературної екструзії природних біополімерів та розробка раціональних технологій харчоконцентратів і хлібопродуктів поліпшеної якості

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Наукове обгрунтування високотемпературної екструзії природних біополімерів та розробка раціональних технологій харчоконцентратів і хлібопродуктів поліпшеної якості
Научное обоснование высокотемпературной экструзии природных биополимеров и разработка рациональных технологий пищеконцентратов и хлебопродуктов улучшенного качества
Scientific motivation of high-temperature extrusion natural biopolymers and development of rational technologies of food concentrates and bread-making product improve quality
 
Creator Ковбаса, В. М.
Ковбаса, В. Н.
Kovbasa, V.
 
Subject екструзія
параметри процесу
рецептурні композиції
сухі сніданки
білки
крохмаль
спіруліна
солод
набухання
харчова цінність
экструзия
параметры процесса
рецептурные композиции
сухие завтраки
белки
крахмаль
спирулина
солод
набухание
пищевая ценность
extrusion
parameters of process
compounding composition
dry morning meals
protein
starch
spirulina
malt
swell
nutritive value
 
Description Автореферат дисертації. Дисертацію присвячено обгрунтуванню, розробленню та впровадженню технологій харчоконцентратів та хлібопродуктів поліпшеної якості з застосуванням високотемпературної екструзії. Для інтенсифікації процесу запропоновані способи підготовки сировини - оброблення струмами надвисокої частоти, інфрачервоним випромінюванням, солодорощення. Розроблена технологія виробництва сухих сніданків лікувально-профілактичної дії та подовжених термінів зберігання. Встановлена ефективність застосування екструдованого пшеничного борошна і крохмалю для переробки борошна з заниженими хлібопекарськими властивостями. Здійснено впровадження запропонованих технологій у виробництво, приводяться дані медико-біологічних досліджень і ефективності нових технологій.
Автореферат диссертации. Диссертация посвящена обоснованию, разработке и внедрению технологий пищевых концентратов и хлебопродуктов улучшенного качества с применением высокотемпературной экструзии. Для интенсификации процесса предложены способы подготовки сырья - обработка токами сверхвысокой частоты, инфракрасным излучением, солодоращение. Разработана технология производства сухих завтраков лечебно-профилактического действия и продленных сроков хранения. Установлена эффективность применения экструдированной пшеничной муки и крахмала для переработки муки с заниженным хлебопекарными свойствами. Осуществлено внедрение предлагаемых технологий в производство, приводятся данные медико-биологических исследований и эффективности новых технологий.
Аuthor's abstract of dissertation. The dissertation is devoted to the motivation, development and inculcation of technologies
of food concentrates and bread-making product improve quality with using of high-temperature extrusion. For intensification process offered ways of preparation cheeses - a processing by currents of extra high frequency, infrared radiating, malting. Designed technology of production of dry morning meals medical-preventive action and prolong. Installed efficiency of using extrudated wheat flour
and extrudated wheat starch for the conversion of flour lowered baking characteristics. Offered
technologies are introduced in the production, conducted their physician-biological studies, shown efficiency of new technologies.
 
Date 2012-03-05T19:59:30Z
2012-03-05T19:59:30Z
1998
 
Identifier Ковбаса, В. М. Наукове обгрунтування високотемпературної екструзії природних біополімерів та розроблення раціональних технологій харчоконцениратів і хлібопродуктів поліпшеної якості : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.01 / В. М. Ковбаса. - УДУХТ. - К., 1998. - 41 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/393
 
Language uk_UK