Наукове обгрунтування високотемпературної екструзії природних біополімерів та розробка раціональних технологій харчоконцентратів і хлібопродуктів поліпшеної якості
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Наукове обгрунтування високотемпературної екструзії природних біополімерів та розробка раціональних технологій харчоконцентратів і хлібопродуктів поліпшеної якості
Научное обоснование высокотемпературной экструзии природных биополимеров и разработка рациональных технологий пищеконцентратов и хлебопродуктов улучшенного качества Scientific motivation of high-temperature extrusion natural biopolymers and development of rational technologies of food concentrates and bread-making product improve quality |
|
Creator |
Ковбаса, В. М.
Ковбаса, В. Н. Kovbasa, V. |
|
Subject |
екструзія
параметри процесу рецептурні композиції сухі сніданки білки крохмаль спіруліна солод набухання харчова цінність экструзия параметры процесса рецептурные композиции сухие завтраки белки крахмаль спирулина солод набухание пищевая ценность extrusion parameters of process compounding composition dry morning meals protein starch spirulina malt swell nutritive value |
|
Description |
Автореферат дисертації. Дисертацію присвячено обгрунтуванню, розробленню та впровадженню технологій харчоконцентратів та хлібопродуктів поліпшеної якості з застосуванням високотемпературної екструзії. Для інтенсифікації процесу запропоновані способи підготовки сировини - оброблення струмами надвисокої частоти, інфрачервоним випромінюванням, солодорощення. Розроблена технологія виробництва сухих сніданків лікувально-профілактичної дії та подовжених термінів зберігання. Встановлена ефективність застосування екструдованого пшеничного борошна і крохмалю для переробки борошна з заниженими хлібопекарськими властивостями. Здійснено впровадження запропонованих технологій у виробництво, приводяться дані медико-біологічних досліджень і ефективності нових технологій.
Автореферат диссертации. Диссертация посвящена обоснованию, разработке и внедрению технологий пищевых концентратов и хлебопродуктов улучшенного качества с применением высокотемпературной экструзии. Для интенсификации процесса предложены способы подготовки сырья - обработка токами сверхвысокой частоты, инфракрасным излучением, солодоращение. Разработана технология производства сухих завтраков лечебно-профилактического действия и продленных сроков хранения. Установлена эффективность применения экструдированной пшеничной муки и крахмала для переработки муки с заниженным хлебопекарными свойствами. Осуществлено внедрение предлагаемых технологий в производство, приводятся данные медико-биологических исследований и эффективности новых технологий. Аuthor's abstract of dissertation. The dissertation is devoted to the motivation, development and inculcation of technologies of food concentrates and bread-making product improve quality with using of high-temperature extrusion. For intensification process offered ways of preparation cheeses - a processing by currents of extra high frequency, infrared radiating, malting. Designed technology of production of dry morning meals medical-preventive action and prolong. Installed efficiency of using extrudated wheat flour and extrudated wheat starch for the conversion of flour lowered baking characteristics. Offered technologies are introduced in the production, conducted their physician-biological studies, shown efficiency of new technologies. |
|
Date |
2012-03-05T19:59:30Z
2012-03-05T19:59:30Z 1998 |
|
Identifier |
Ковбаса, В. М. Наукове обгрунтування високотемпературної екструзії природних біополімерів та розроблення раціональних технологій харчоконцениратів і хлібопродуктів поліпшеної якості : Автореф. дис... д-ра техн. наук : 05.18.01 / В. М. Ковбаса. - УДУХТ. - К., 1998. - 41 с.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/393 |
|
Language |
uk_UK
|
|