Вплив процесу еструзії на крохмаль екструзійних картоплепродуктів
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Вплив процесу еструзії на крохмаль екструзійних картоплепродуктів
Влияние процесса экструзии на крахмал экструзионных картоплепродуктов Impact extrusion process for the extrusion starch of potato products |
|
Creator |
Шульга, О. С.
Шульга, О. С. Shulga, O. Ковбаса, В. М. Ковбаса, В. Н. Kovbasa, V. Шульга, С. І. Шульга, С. И. Shulga, S. |
|
Subject |
екструзія
крохмаль крохмалевмісна сировина дифрактограми рентгенофазовий аналіз экструзия крахмал крахмалосодержащие сырье дифрактограммы рентгенофазового анализа extrusion starch starchy raw materials X-ray analysis |
|
Description |
В статті наводяться результати досліджень зміни крохмалю різних видів сировини в процесі екструзії. Досліджено інтенсивність зменшення крохмалю від початкової масової частки вологи сухого картопляного пюре. Наведено результати досліджень кількості водорозчинних речовин та водопоглинальної здатності екструдатів. На основі літературних даних показана залежність між коефіцієнтом спучування та вмістом амілози в сировині. За отриманими дифрактограмами зроблений висновок про реорганізацію кристалічної структури полісахаридних ланцюгів крохмалю з А-типу на В-тип.
В статье приводятся результаты исследований изменения крахмала разных видов сырья в процессе экструзии. Исследованы интенсивность уменьшения крахмала от начальной массовой доли влаги сухого картофельного пюре. Приведены результаты исследований количества водорастворимых веществ и водопоглинальной способности экструдатов. На основании литературных данных показана зависимость между коэффициентом вспучивания и содержанием амилозы в сырье. По полученным дифрактограммах сделан вывод о реорганизации кристаллической структуры полисахаридных цепей крахмала с А-типа В-тип. In the article results over of researches of change of starch of different types of raw material are brought in the process of extrusion. Investigational intensity of diminishing of starch from initial mass part of moisture of the dry mashed potatoes. The results of researches of amount of vodovodorozchinnikh matters and vodopoglinal'noy ability of extrudates are resulted. On the basis of literary information the rotined dependence is between the coefficient of spuchuvannya and content of amilozi in raw material. After the got diffractograms the done conclusion is about reorganization of crystalline. |
|
Date |
2012-04-03T15:43:15Z
2012-04-03T15:43:15Z 2011 |
|
Identifier |
Шульга, О. С. Вплив процесу екструзії на крохмаль екструзійних картоплепродуктів / О. С. Шульга, В. М. Ковбаса, С. І. Шульга // Харчова наука і технологія. - 2011. - № 2. – С. 60-62.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/690 |
|
Language |
uk_UK
|
|