Оптимізація процесу зброджування пивного сусла рентгенівським опроміненням
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Оптимізація процесу зброджування пивного сусла рентгенівським опроміненням
Оптимизация процесса збраживания пивного сусла рентгеновскими излучением Optimization of the process of fermentation of beer wort X-rays |
|
Creator |
Романова, З. М.
Романова, З. Н. Romanova, Z. Прибильський, В. Л. Прибыльский, В. Л. Prybylskyy, V. Зубченко, В. С. Зубченко, В. С. Zubchenko, V. |
|
Subject |
Електромагнітне опромінювання, рентгенівські промені, дріжджі, біологічне середовище, пиво.
Электромагнитное излучение, рентгеновские лучи, дрожжи, биологическая среда, пиво. Electromagnetic radiation, X-rays, yeast, biological environment, beer. |
|
Description |
Досліджено вплив рентгенівського опромінювання на біологічну активність дріжджових клітин Saccharomyces cerevisiae Saflager W 34/70, які використовуються у пивоварінні. Були виявлені позитивні зміни фізико-хімічних показників сусла та біохімічного складу пива. Досліди доводять, що електромагнітні випромінювання стимулюють біологічні процеси в дріжджовій клітці і в результаті процес зародження скорочується до 2-х діб. Всі результати дослідів свідчать про те, що ЕМО в певній мірі здатне стимулювати внутрікліткові процеси, які ведуть до зростання швидкості поділу організмів і відповідно до показників питомої швидкості зростання та розміру клітин.
The effect of X-ray irradiation on the biological acctivity of the yeast cells – Saccharomyses cerevisiae Saflager W 34/70, used in brewing. Were foud positive changes in physical characteristics and chemical composition of the wort of beer. Studies have agrued that electromagnetic radiation stimulates biological processes in yeast cells and as a result of the fermentation process is shortened to 2 days. All experimental results indicate that ECMO to a certain extent capable of stimulating intracellular processes, leading to an increase in the rate of division of organisms and thus to an increase in rates of specific growth rate and cell size. Исследовано влияние рентгеновского облучения на биологическую активность дрожжевых клеток –Saccharomyces cerevisiae Saflager W 34/70, используемых в пивоварении. Были выявлены позитивные изменения физико-химических показателей сусла и биохимического состава пива. Исследования доводят, что электромагнитные излучения стимулируют биологические процессы в дрожджевой клетке и в результате процесс збраживания сокращается до 2-х суток. Все результаты опытов свидетельствуют о том, что ЭМО в определенной мере способно стимулировать внутриклеточные процессы, ведущие к росту скорости деления организмов и соответственно к росту показателей удельной скорости роста и размеров клеток. |
|
Date |
2012-04-25T15:03:25Z
2012-04-25T15:03:25Z 2012 |
|
Identifier |
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/991
|
|
Language |
other
|
|