Запис Детальніше

Особливості течії газонаповненого тіста в циліндричному формувальному каналі

eNUFTIR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Особливості течії газонаповненого тіста в циліндричному формувальному каналі
Особенности течения газонаполненного теста в цилиндрическом формирующем канале
Features of flow of gasfilled dough in cylinder forming channel
 
Creator Теличкун, Ю. С.
Теличкун, Ю. С.
Telichkun, Yu.
Теличкун, В. І.
Теличкун, В. И
Telichkun, V.
Таран, В. М.
Таран, В. М.
Taran, V.
Бодров, В. С.
Бодров, В. С.
Bodrov, V.
Кравченко, О. І.
Кравченко, О. И.
Kravchenko, O.
 
Subject Eкструдування, газонаповнене тісто, циліндричний канал, епюра швидкості, критерії гідродинамічної подібності.
Экструдирование, газонаполненное тесто, цилиндрический канал, эпюра скорости, критерии гидродинамического подобия.
Extruding, gas-filled dough, cylindrical channel, curve flow, hydrodynamic similarity criteria.
 
Description Запропонований спосіб розрихлення тістових заготовок передбачає екструдування тіста, наповненого вуглекислим газом. На виході із формувального каналу відбувається значне збільшення діаметру тістового джгута, яке оцінюється коефіцієнтом розширення.
На створеній експериментальній установці отримані дані, які лягли в основу розрахунку епюри швидкості потоку газонаповненого тіста в залежності від вмісту газової фази. На основі проведених експериментальних досліджень і отриманої епюри швидкості потоку в циліндричному каналі нами розраховані критерії гідродинамічної подібності для потоку газонаповненого дріжджового тіста, отримана залежність критерію Eu від Re з урахуванням відношення довжини до діаметру каналу та розраховано значення критерію Eu в каналі та на виході з останнього, що дозволяє узагальнити проведені експериментальні та теоретичні дослідження течії газонаповнених нен’ютонівських матеріалів та сформулювати вимоги до конструкції формувальної матриці для екструзії газонаповненого тіста.
Предложенный способ разрыхления тестовых заготовок предусматривает экструдирование теста, заполненного углекислым газом. На выходе из формирующего канала происходит значительное увеличение диаметра тестового жгута, которое оценивается коэффициентом расширения.
На созданной экспериментальной установке получены данные, положенные в основу расчета эпюры скорости потока газонаполненного теста в зависимости от содержания газовой фазы. На основе проведенных экспериментальных исследований рассчитаны критерии гидродинамического подобия, что позволило сформулировать требования конструкции формовальной матрицы для экструзии газонаполненного теста.
The proposed method loosening dough pieces involves extruding dough filled with carbon dioxide. The output of the channel is forming a significant increase in diameter dough bundle, which is estimated coefficient of expansion.
In an experimental setup findings that formed the basis for calculating curve flow gas-filled dough, depending on the content of the gas phase.
On the basis of experimental studies and received curve flow in a cylindrical channel we calculated the hydrodynamic similarity criteria for the flow of gas-filled dough and dependence criteria of Eu Re considering the ratio of length to diameter of the channel and the calculated value of the criterion Eu in the channel and the output of the latter, that can summarize the experimental and theoretical studies Non-Newtonian flow gas-filled materials and formulate requirements for the design matrix for extrusion molding gas-filled dough.
 
Date 2012-05-31T07:52:52Z
2012-05-31T07:52:52Z
2011
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1142
 
Language other