Ефірна олія кропу – природній ароматизатор продуктів екструзії на основі сухого картопляного пюре
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Ефірна олія кропу – природній ароматизатор продуктів екструзії на основі сухого картопляного пюре
Эфирное масло укропа – естественный ароматизатор продуктов экструзии на основе сухого картофельного пюре The essential oil of dill – natural flavoring products based on extrusion of dry mashed potatoes |
|
Creator |
Шульга, О. С.
Шульга, О. С. Shulga, O. Фролова, Н. Е. Фролова, Н. Э. Frolova, N. Ковбаса, В. М. Ковбаса, В. Н. Kovbasa, V. |
|
Subject |
екструзія
экструзия extrusion ефірна олія кропу сухе картопляне пюре масло укропа сухое картофельное пюре oil of dill dry mashed potatoes |
|
Description |
В статті наводяться результати досліджень щодо можливості використання ефірної олії кропу для екструзійних картоплепродуктів. Отримані продукти досліджені за органолептичними (колір, смак та аромат) та фізико-хімічними показниками (масова частка вологи, коефіцієнт спучування, міцність, ступінь набухання, водопоглинальна здатність, кількість водорозчинних речовин). На основі отриманих даних встановлена доцільність використання олії кропу у кількості 5 мл на 1 кг продукту.
В статье приводятся результаты исследований по возможности использования эфирного масла укропа для экструзионных картофелепродуктов. Полученные продукты исследованы по органолептическим (цвет, вкус и аромат) и физико-химическим показателям (массовая доля влаги, коэффициент вспучивания, прочность, степень набухания, водопоглотительная способность, количество водорастворимых веществ). На основе полученных данных установлена целесообразность использования масла укропа в количестве 5 мл на 1 кг продукта. In this article the feasibility study on the use of essential oil of dill for extrusion potato products. These products are tested for organoleptic (color, taste and aroma) and physico-chemical parameters (moisture, swelling ratio, strength, degree of swelling, water absorbing capacity, the number of water-soluble substances). Based on the data established the feasibility of using oil of dill in an amount of 5 ml per 1 kg of product. |
|
Date |
2012-06-09T08:08:31Z
2012-06-09T08:08:31Z 2007 |
|
Identifier |
Шульга, О. С. Ефірна олія кропу – природній ароматизатор продуктів екструзії на основі сухого картопляного пюре / О. С.
Шульга, Н. Е. Фролова, В. М. Ковбаса // Продукты & ингредиенты. - 2007. - С. 18.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/1261 |
|
Language |
uk_UK
|
|