«Повітряна картопля» - екструзійний продукт тривалого зберігання
eNUFTIR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
«Повітряна картопля» - екструзійний продукт тривалого зберігання
«Воздушный картофель» - экструзионный продукт длительного хранения "Air potato" - extrusive products of long-term storage |
|
Creator |
Шульга, О. С.
Ковбаса, В. М. Шульга, С. І. Шульга, О. С. Ковбаса, В. Н. Шульга, С. И. Shulga, O. Kovbasa, V. Shulga, S. |
|
Subject |
сухе картопляне пюре
екструзійні продукти мікробіологічні показники масова частка вологи сухое картофельное пюре экструзионные продукты микробиологические показатели массовая доля влаги dry mashed potatoes extrusion products microbiological parameters moisture |
|
Description |
В статті висвітлено питання зберігання екструзійних продуктів. Оскільки екструзійні продукти містять незначну кількість вологи (до 10 %), тому можна очікувати, що це продукти тривалого зберігання. Жир до складу сировини входить у невеликій кількості, окремо жирова складова не додасться. Пакування продуктів відбувається не в асептичних умовах, тому можна очікувати збільшення кількості мікроорганізмів впродовж зберігання . Встановлено, що впродовж 6 місяців відбувається незначне збільшення кількості мікроорганізмів і показники не перевищують кількості зазначеної в нормативному документі. Встановлено, що термін зберігання екструзійних продуктів на основі сухого картопляного пюре («Повітряна картопля») становить 6 місяців. В статье освещены вопросы хранения экструзионных продуктов. Поскольку экструзионные продукты содержат незначительное количество влаги (до 10%), поэтому можно ожидать, что это продукты длительного хранения. Жир входит в состав сырья в небольшом количестве, отдельно жировая составляющая не прибавится. Упаковка продуктов проходит не в асептических условиях, поэтому можно ожидать увеличения количества микроорганизмов в течение срока хранения. Установлено, что в течение 6 месяцев происходит незначительное увеличение количества микроорганизмив и показатели не превышают количества указанной в нормативном документе. Установлено, что срок хранения экструзионных продуктов на основе сухого картофельного пюре («Воздушный картофель ») составляет 6 месяцев. In the article the question of storage extrusion products. Since extrusion products contain a small amount of moisture (10%), so you can expect long-term storage products. Fat of the raw material is in small numbers, separate the fatty component is added. Packaging products are not in aseptic conditions, as can be expected to increase the number of microorganisms during storage. Found that within 6 months is a slight increase in the number of microorganisms and rates do not cxcecd the amount specified in the regulations. Found that the shelf life of products based on extrusion of dry mashed potatoes ("air potato") is 6 months. |
|
Date |
2012-09-14T13:16:06Z
2012-09-14T13:16:06Z 2012 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Шульга, О. С. "Повітряна картопля" - екструзійний продукт тривалого зберігання / О. С. Шульга, В. М. Ковбаса, С. І. Шульга // Харчова наука і технологія. - 2012. - № 1. - С. 23-25.
http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/2576 |
|
Language |
other
|
|