Запис Детальніше

Основи ультразвукового неруйнівного контролю

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Основи ультразвукового неруйнівного контролю
 
Creator Цапенко, В. К.
Куц, Ю. В.
 
Subject акустичні величини
ультразвукові хвилі
звукове поле
акустичне поле
ультразвуковий контроль
 
Description У підручнику викладені фізичні основи ультразвукового контролю - одного з найпоширеніших видів неруйнівного контролю як в технічній так і в медичній діагностиці. Розглянуто типи й форми хвильових процесів, характеристики випромінювання/прийому й поширення ультразвукових хвиль із урахуванням згасання й проходження меж поділу середовищ. Наведено основні види конструкцій ультразвукових перетворювачів та приклади їх розрахунку для різних методів контролю. Виконано аналіз найбільш поширених ультразвукових методів неруйнівного контролю, вимірювання і візуалізації результатів контролю. Розглянуто методику складання схем акустичних трактів та їх розрахунків.
Підручник призначений для студентів ВНЗ, що навчаються за спеціальністю «Прилади та системи неруйнівного контролю», а також може бути корисним для аспірантів і інженерів - розроблювачів нових методів та засобів ультразвукового неруйнівного контролю та для слухачів курсів підвищення кваліфікації.
 
Date 2010-03-23T13:08:12Z
2010-03-23T13:08:12Z
2009
 
Type Learning Object
 
Identifier Цапенко, В. К. Основи ультразвукового неруйнівного контролю [Електронний ресурс] : підручник / В. К. Цапенко, Ю. В. Куц ; НТУУ «КПІ». - Електронні текстові дані (1 файл 6,54 Мбайт). - Київ : НТУУ «КПІ», 2009. - Назва з екрана.
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/303
 
Language uk