Запис Детальніше

Розробка та дослідження сейсмоакустичного пристрою для маловитратної експрес дорозвідки нафтових родовищ

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка та дослідження сейсмоакустичного пристрою для маловитратної експрес дорозвідки нафтових родовищ
 
Subject сейсморозвідка
сейсмовипромінювач
поляризаційна модуляція
поляризаційне детектування
поляризаційна фільтрація
трьохкомпонентний сейсмоприймач
метод "сліпої плями"
 
Description Об’єкт досліджень: пристрій для маловитратної експрес дорозвідки нафтогазових родовищ.
Мета роботи – дослідження і розробка принципів побудови пристроїв для сейсморозвідки нафтогазових родовищ, що базуються на використанні поляризаційних властивостей і характеристик зондуючих і відбитих сейсмосигналів та використанні інших динамічних характеристик сейсмосигналів.
В роботі досліджується можливість розширення інформативної бази сейсмодосліджень шляхом використання поляризаційного детектування і поляризаційної фільтрації відбитих сейсмосигналів отриманих в результаті зондування геосередовища поляризаційно-модульованими та крутильними віброімпульсами, а також шляхом обробки отриманих сейсмосигналів за методом «сліпої плями».
Проводиться розробка сейсмовипромінюючої і сейсмоприймальної апаратури для таких досліджень. На основі аналізу кінематичних і еквівалентних схем проводиться розробка генератора поляризаційно-модульованих сейсмоколивань, досліджуються його частотні і поляризаційні характеристики.
Основними перевагами розроблюваного пристрою є можливість отримання нової додаткової інформації про стан геосередовища при відносно низьких матеріальних затратах та простота його комплексування з традиційними засобами сейсморозвідки.
Результати роботи можуть бути впроваджені в геологорозвідці та на підприємствах геологорозвідувального приладобудування.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Гнітецький В.
 
Date 2011-12-01T13:42:40Z
2011-12-01T13:42:40Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0109U000405
Д/б № 2280-п
Код КВНТД 1.2 12.11.06
Розробка та дослідження сейсмоакустичного пристрою для маловитратної експрес дорозвідки нафтових родовищ : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Гнітецький. - К., 2010. - 163 л. + CD-ROM. - Д/б № 2280-п
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1187
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.