Запис Детальніше

Розробка інтегрованої технології системного проектування, управління безпекою і технічного діагностування складних технічних об'єктів в умовах невизначеності та багатофакторних ризиків

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка інтегрованої технології системного проектування, управління безпекою і технічного діагностування складних технічних об'єктів в умовах невизначеності та багатофакторних ризиків
 
Subject системна стратегія гарантованої безпеки
технічна діагностика
багатофакторна мінімізація ризиків
системне управління
структурно-функціональний аналіз
системне проектування
багаторівневі ієрархічні технічні системи
 
Description Об’єктом дослідження є позаштатні, критичні, надзвичайні, аварійні та катастрофічні ситуації при функціонуванні складних технічних систем.
Мета науково-дослідної роботи – розробка інноваційної системи проектування багаторівневих ієрархічних технічних систем, узгодженого управління їх працездатністю, безпекою та діагностування для штатних і позаштатних режимів функціонування в умовах невизначеностей та багатофакторних ризиків.
Предмет дослідження становлять процеси переходу штатного режиму у позаштатну, критичну, надзвичайну, аварійну та катастрофічну ситуацію.
Запропоновано системно узгоджений комплекс задач цілеспрямованого проектування, управління безпекою та працездатністю, оперативного діагностування складної багаторівневої ієрархічної системи в умовах невизначеності та багатофакторних ризиків. Розв’язок задачі структурно-функціонального аналізу є основою для решти задач системного аналізу концептуального функціонального простору властивостей складної ієрархічної системи. Розроблено методологічний та математичний апарат системного аналізу багатокритеріальної мінімізації ризиків, що надає можливість принципового підвищення безпеки, живучості, ефективності функціонування складної технічної системи (СТС) завдяки своєчасному виявленню причин і факторів критичних і катастрофічних ситуацій та оперативному, своєчасному запобіганню їх переходу до аварії чи катастрофи. Запропоновано стратегію гарантованої безпеки функціонування СТС, що реалізована у вигляді інструментарію інформаційної платформи технічного діагностування, застосування якої в режимі реального часу забезпечує запобігання непрацездатності і небезпеки функціонування об’єкту. Запропоновано метод моделювання часових рядів з сильною залежністю та нескінченного порядку. Розроблено стратегію вибору методів пріоритезації тестів програмного інструментального комплексу, яка розглядає атрибути певного сценарію тестування.
 
Contributor Панкратова Н.
 
Date 2011-12-01T15:09:20Z
2011-12-01T15:09:20Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0109U000302
Д/б №2235-п
Код КВНТД I.1 01.05.04
Розробка інтегрованої технології системного проектування, управління безпекою і технічного діагностування складних технічних об'єктів в умовах невизначеності та багатофакторних ризиків : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Н. Панкратова. - К., 2010. - 212 л. + CD-ROM. - Д/б №2235-п
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1190
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.