Запис Детальніше

Автоматизована система прецизійного вимірювання напруги змінного струму в широкому діапазоні частот

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Автоматизована система прецизійного вимірювання напруги змінного струму в широкому діапазоні частот
 
Subject еталон
повір очна схема
термокомпарування
ітерація
інтерполяція
похибка
система
 
Description Об’єкт дослідження – методи і засоби реалізації автоматизованої системи прецизійного вимірювання напруги змінного струму в широкому діапазоні частот.
Мета роботи – створення алгоритмічних, програмних та апаратних засобів реалізації прецизійних засобів вимірювальної техніки на основі термокомпораторного методу.
Метод дослідження – теоретико-експериментальний на основі створення математичних моделей та експериментальної перевірки їх адекватності та державної атестації в метрологічних установах України.
Систематизовано та узагальнено методи точного вимірювання напруги змінного струму в діапазоні частот від 10 Гц до 2 ГГц, проаналізовано забезпечення єдності вимірювань електричних величин в Україні та світі, виявлені ключові особливості еталонів напруги постійного та змінного струмів, висвітлено основні досягнення в цій галузі вимірювань.
Запропоновано алгоритм ітераційного вимірювання напруги змінного струму на основі електричного термокомпарування, створені макети засобів прецизійного вимірювання напруги змінного струму з використанням модулів власної розробки елементної бази українських виробників, корпорації National Instruments, організовано роботу в середовищі LabView.
Запропоновано методи та створено систему вимірювання напруги змінного струму в широкому діапазоні частот на основі інтерполяційного алгоритму. Отримана залежність похибок апроксимації від розташування реперних точок, похибок коефіцієнтів моделі від похибок вимірювання координат реперних точок та похибок знаходження коренів рівнянь від похибок коефіцієнтів моделі. Розглянуто вплив як систематичних, так і випадкових похибок. Створено макети прецизійних вимірювачів напруги змінного струму апаратних модулів власного і зарубіжного виробництва в середовищі LabView.
Результати роботи впроваджені в "Військовий вторинний еталон одиниці електричної напруги від 0,1 В до 1000 В змінного струму в діапазоні частот від 10 Гц до 30 МГц" ВВЕТУ 08-07-01-09, про що свідчить наказ № 529 Міністра оборони України від 18.10.2010 року; в навчальний процес кафедри автоматизації експериментальних досліджень НТУУ "КПІ" при викладанні дисципліни "Структурно-алгоритмічні методи підвищення точності вимірювальних пристроїв і систем", в курсових проектах та магістерських роботах.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Туз Ю.
 
Date 2011-12-02T13:39:37Z
2011-12-02T13:39:37Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier № держ. реєстрації 0109U000520
Код КВНТД І.2 12.11.05
Д/б №2278-п
Автоматизована система прецизійного вимірювання напруги змінного струму в широкому діапазоні частот : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Ю. Туз. - К., 2010. - 230 л. + CD-ROM. - Д/б №2278-п
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1193
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.