Запис Детальніше

Алгебраїчно-ймовірнісні методи дослідження стійкості та ефективності криптографічних алгоритмів і протоколів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Алгебраїчно-ймовірнісні методи дослідження стійкості та ефективності криптографічних алгоритмів і протоколів
 
Subject криптоаналіз
кореляційні та алгебраїчні криптоатаки
складність алгоритмів
тестування випадкових та псевдовипадкових послідовностей
незалежність статистичних тестів
 
Description Об’єкт дослідження – системи та процеси криптографічного захисту інформації, способи побудови криптоатак на системи захисту інформації; випадкові послідовності, генератори випадкових та псевдовипадкових послідовностей.
Предмет дослідження – математичні моделі криптоатак на системи захисту інформації та методи їх дослідження, методи оцінки стійкості криптографічних систем захисту інформації, принципи створення надійних і ефективних способів криптографічного захисту; методи оцінки якості випадкових послідовностей, генераторів випадкових та псевдовипадкових послідовностей, незалежності або залежності тестів.
Мета роботи полягає в удосконаленні, розвитку та розробці інноваційних алгебраїчно-ймовірносних методів криптоаналізу, засобів криптографічного захисту інформаційних технологій симетричними та асиметричними криптосистемами з урахуванням останніх досягнень криптології. Розроблено також нові статистичні критерії для перевірки криптографічної якості випадкових і псевдовипадкових послідовностей та генераторів таких послідовностей.
Результати даної НДР знаходяться на рівні світових аналогів та їх застосування дає можливість отримання оцінки стійкості та розробки для існуючих та нових алгоритмів криптографічного захисту інформації, визначення умов безпечного функціонування систем зберігання та передачі інформації.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Савчук М.
 
Date 2011-12-02T13:59:18Z
2011-12-02T13:59:18Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier Держ. реєстр. № 0109U001549
код КВНТД І.1 01.01.08,
Д/б №2238-п
Алгебраїчно-ймовірнісні методи дослідження стійкості та ефективності криптографічних алгоритмів і протоколів : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. М.Савчук. - К., 2010. - 213 л. + CD-ROM. - Д/б №2238-п
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1195
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.