Запис Детальніше

Розроблення автоматизованої системи нормування та аналізування енергетичних потоків гірничодобувних підприємств

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розроблення автоматизованої системи нормування та аналізування енергетичних потоків гірничодобувних підприємств
 
Subject гірничовидобувні підприємства
паливно-енергетичні ресурси
енергетичні потоки
стаціонарні установки
енергозбереження
регульований електропривод
турбомеханізми
графіки електричних навантажень
енерговикористання
 
Description Об’єкт дослідження – енергетичні потоки гірничовидобувних підприємств.
Мета роботи – підвищення енергоефективності використання паливно-енергетичних ресурсів шляхом створення засобів управління енергетичними потоками з розробленням програмного забезпечення для визначення питомого споживання енергії, нормування та аналізування рівнів енергетичних потоків, виявлення нераціонального використання енергії гірничовидобувними підприємствами на основі аналізу виробничих процесів цих підприємств і дослідження їх енерговикористання, розроблення енергозберігаючого електропривода .
На основі комплексних теоретично-експериментальних досліджень визначено основні напрями енергозбереження в установках циклічної та безперервної дії гірничовидобувних підприємств, створено класифікацію графіків електричних навантажень та розроблено пропозиції щодо зниження енергоспоживання установками і механізмами безперервної та циклічної дії гірничовидобувних підприємств, запропоновані рекомендації щодо зменшення споживання електроенергії стаціонарними установками.
Розроблена математична модель аналізування питомих витрат енергетичних потоків з урахуванням впливу різних чинників на питоме енергозбереження. Розроблено енергозберігаючий регульований електропривод змінного струму механізмів циклічної та безперервної дії гірничовидобувних підприємств, а також складову автоматизованої системи нормування та аналізування енергетичних потоків. Запропоновано методики та створено програмне забезпечення: «Методика експертно-статистичного відбору інформативних факторів» та програмне забезпечення «Ранжування об’єктів»; «Методика визначення енергетичної ефективності та економічної доцільності застосування регульованого електропривода в насосних установках гірничодобувних підприємств».
Результати роботи запропоновані для впровадження в проектних установах і організаціях, навчальних закладах МОН України.
 
Contributor Чермалих В.
 
Date 2011-12-02T14:11:18Z
2011-12-02T14:11:18Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0109U001505
Код КВНТД 1.2 11.04.12
Д/б №2257-п
Розроблення автоматизованої системи нормування та аналізування енергетичних потоків гірничодобувних підприємств : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Чермалих . - К., 2010. - 255 л. + CD-ROM. - Д/б №2257-п
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1196
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.