Запис Детальніше

Розробка інтегральних прийомопередавальних модулів міліметрового діапазону для систем широкосмугового безпроводного доступу

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка інтегральних прийомопередавальних модулів міліметрового діапазону для систем широкосмугового безпроводного доступу
 
Subject трансівер міліметрового діапазону
малошумлячий генератор
селектор поляризації
планарні фільтри міліметрового діапазону
гібридно-інтегральна схема НВЧ діапазону
 
Description Об’єкт досліджень – прийомопередавальні модулі міліметрового діапазону для систем широкосмугового безпроводового доступу.
Мета роботи: Розробка принципів побудови, моделей, програм й методів інженерно-конструкторської реалізації та методик вимірювання параметрів прийомопередавачів (трансіверів) міліметрового діапазону, що входять до складу абонентських станцій систем широкосмугового доступу в діапазоні від 20 до 40 ГГц.
Методи досліджень та апаратура – математичне моделювання та аналіз, експериментальні дослідження розроблених зразків трансіверів. Апаратура – аналізатор спектру, вимірювач потужності, вимірювач частоти, панорамні вимірювачі КСХ та послаблення, ПЕОМ.
Одержані результати − розроблено нові конструкції планарних смугових фільтрів міліметрового діапазону для реалізації на дешевих полімерних металізованих підкладинках. Розроблено нові схемотехнічні рішення низькошумлячих генераторів міліметрового діапазону для перетворювачів частоти у трактах передачі і прийому прийомопередавальних модулів міліметрового діапазону систем широкосмугового безпроводового доступу. Розроблено нові структури пристроїв поляризаційної селекції міліметрового діапазону в планарному виконанні, що забезпечують розв’язку сигналів передавача і приймача, які працюють на одну антену, при різниці потужностей у трактах не менше 120 дБ.
Новизна результатів полягає в тому, що на основі проведених досліджень та запропонованих нових конструкцій створено експериментальний зразок гібридно-інтегрального приймально-передавального модуля міліметрового діапазону на частоту 26 ГГц, для вимірювання параметрів якого розроблено спеціальний стенд. Отримані експериментальні результати: коефіцієнт шуму приймача менше 4,5 дБ; вихідна потужність передавача – 30 мВт; поляризаційна розв’язка каналів передачі/прийому більше 30 дБ; споживана потужність менше 6 Вт, напруга живлення 12В.
Результати теоретико-експериментальних досліджень впроваджено в навчальний процес у спецкурсах: „Конструкції пристроїв НВЧ”, „Пристрої мiкрохвильового та оптичного дiапазону”, „Радіоелектронні системи”, „Обробка цифрової інформації”, в підручник „Електродинаміка та поширення радіохвиль. Ч.1 Основи теорії електромагнітного поля”.
 
Contributor Правда В.
 
Date 2011-12-05T14:42:16Z
2011-12-05T14:42:16Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier код КВНТД І.2 12.12.17
№ держреєстрації 0109U001791
Д/б №2239-п
Розробка інтегральних прийомопередавальних модулів міліметрового діапазону для систем широкосмугового безпроводного доступу : звіт про НДР(заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Правда. - К., 2010. - 311 л. + CD-ROM. - Д/б №2239-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1203
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.