Запис Детальніше

Розробка органосольвентних способів одержання та використання волокнистих напівфабрикатів із сільськогосподарських рослин у целюлозно-паперовій промисловості

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка органосольвентних способів одержання та використання волокнистих напівфабрикатів із сільськогосподарських рослин у целюлозно-паперовій промисловості
 
Subject сільськогосподарські рослини
органосольвентна делігніфікація
волокнистий напівфабрикат
вибілювання
регенерація
папір
картон
 
Description Об'єкт досліджень – відходи сільськогосподарських рослин (солома пшениці, сіди багаторічної, мальви мелюки, амаранту, сорго багаторічного та щавнату), органосольвентні способи делігніфікації, волокнисті напівфабрикати та картонно-паперова продукція.
Мета роботи – розробка екологічно безпечних органосольвентних ресурсозберігаючих способів одержання волокнистих напівфабрикатів (ВНФ) із відходів сільськогосподарських рослин та їх використання у целюлозно-паперовій промисловості.
Визначено фракційний і хімічний склад, мікроскопічну будову різних представників сільськогосподарських рослин: пшеничної соломи, сіди багаторічної, мальви мелюки, амаранту, сорго багаторічного та щавнату. Встановлено вплив основних технологічних параметрів одержання ВНФ різними органосольвентними способами (пероцтовим, лужно-сульфітно-спиртовим та модифікованим лужно-сульфітно-спиртовим) на їх фізико-механічні показники.
Розраховані рівняння регресії, що адекватно описують залежності показників якості одержаних ВНФ від впливу основних технологічних параметрів. Визначено оптимальні значення технологічних параметрів досліджених процесів, які розраховані з використанням математичних методів планування експерименту та методів оптимізації.
Визначено оптимальні параметри процесу вибілювання органосольвентних целюлоз використанням безхлорвмістних схем вибілювання.
Визначено кінетичні характеристики і вибірковість видалення лігніну досліджених способів делігніфікації сільськогосподарських рослин.
Встановлено оптимальний склад по волокну для різних видів картонно-паперової продукції з використанням в їх композиції органосольвентних ВНФ. Визначено хімічний склад відпрацьованих розчинів після одержання ВНФ із різної рослинної сировини і розроблено схему регенерації хімікатів. Розроблено і затверджено на підприємствах галузі нормативно-технічну документацію з одержання і вибілювання волокнистих напівфабрикатів, виробництва паперу для гофрування
 
Contributor Барбаш, В.
 
Date 2011-12-06T11:22:44Z
2011-12-06T11:22:44Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0109U001238
КВНТД 1 2 15.17.22
Д/б №2263-п
Розробка органосольвентних способів одержання та використання волокнистих напівфабрикатів із сільськогосподарських рослин у целюлозно-паперовій промисловості : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Барбаш. - К., 2010. - 147 л. + CD-ROM. - Д/б №2263-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1211
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.