Запис Детальніше

Теоретичні і технологічні принципи керування спеціальними властивостями високолегованих сплавів для литих деталей особливо відповідального призначення

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Теоретичні і технологічні принципи керування спеціальними властивостями високолегованих сплавів для литих деталей особливо відповідального призначення
 
Subject легування
мікролегування
модифікування
виливок
ливарні властивості
спеціальні властивості
технологічні процеси
жаростійка сталь
зностостійкий чавун
температура
лита деталь
 
Description Об’єкт дослідження – Процеси модифікування і мікролегування сплавів на основі заліза та механізми управляння їх спеціальними властивостями.
Мета роботи – Розроблення принципів управляння процесами формування структури металу у виливках відповідального і особливо відповідального призначення з високими спеціальними властивостями для теплоенергетики, металургії та хімічної галузі мікролегуванням і модифікуванням сплавів на основі заліза та апробація і дослідно-промислове впровадження результатів у виробництво.
Методи дослідження – у роботі використані сучасні методики визначення структури литих сплавів, контролю параметрів технологічних процесів модифікування і мікролегування та визначення ливарних і механічних властивостей.
Результати НДР – Установлені основні закономірності механізмів структуроутворення в металі процесами мікролегування і модифікування жаростійких і зносостійких сплавів на основі заліза. Розроблені технологічні процеси виробництва якісних литих деталей особливо відповідального призначення.
Ступінь впровадження – Процеси мікролегування і модифікування сплавів упроваджені у виробництво (СО „Електроремонт“ ВАТ „Донбасенерго“).
Галузі застосування – Теплоенергетика, металургія та хімічна галузь.
Прогнозні припущення – Розроблені науково-обгрунтовані процеси мікролегування і модифікування жаростійких і зносостійких сплавів на основі заліза дають необмежені можливості виготовлення високоякісних литих деталей особливо відповідального призначення.
 
Contributor Могилатенко В.
 
Date 2011-12-06T11:40:27Z
2011-12-06T11:40:27Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0109U000571
Код КВНТДІ 1.2 11.16.04
Д/б №2265-п
Теоретичні і технологічні принципи керування спеціальними властивостями високолегованих сплавів для литих деталей особливо відповідального призначення : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Могилатенко. - К., 2010. - 205 л. + CD-ROM. - Д/б №2265-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1212
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.