Запис Детальніше

Офтальмологічний рефрактометр для трансплантації штучних абераційних кришталиків та підбору абераційних контактних лінз

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Офтальмологічний рефрактометр для трансплантації штучних абераційних кришталиків та підбору абераційних контактних лінз
 
Subject око
рефракція
аберометрія
метод Фуко
 
Description Об’єкт дослідження – аберометрія оптичної системи ока людини на основі модифікованого методу Фуко.
Мета дослідження – розробка принципу дії та системи офтальмологічного аберометра економ-класу на основі модифікованого тіньового метода Фуко.
Метод дослідження – теоретичний із застосуванням математичного моделювання процесу аберометрії.
Результатами проведеної роботи є розроблені математичний апарат функціонування приладу на основі цього методу; розроблені функціональна та оптична схеми рефрактометра; розроблена конструкторська документація до виготовлення макету приладу, рекомендації для калібрування системи.
Результати НДР опубліковані в науково-технічній літературі, пройшли апробацію на міжнародних конференціях та використані при написанні кандидатських дисертацій, дипломних робіт студентів тощо.
Результати роботи планується впровадити в дослідно-конструкторській роботі кафедри ООЕП.
Галузь застосування – фоторефракційна корекція вад зору методами сучасних ексимер-лазерних технологій.
Значущість роботи полягає в створенні передумов для здійснення аберометрії оптичної системи ока методом, аналогічним методу Фуко.
Очікується, що прилад за найбільш важливими функціональними характеристиками – точністю, швидкодією та продуктивністю, буде відповідати рівню існуючих у світі кращих офтальмологічних аберометрів, але за вартістю та габаритами, буде кращим у порівнянні з більш складними та дорогими аналогами.
 
Contributor Чиж І.
 
Date 2011-12-06T13:53:53Z
2011-12-06T13:53:53Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier код КВНТД 1.2 12.11.17
№ держреєстрації 0109U000432
Д/б №2274-п
Офтальмологічний рефрактометр для трансплантації штучних абераційних кришталиків та підбору абераційних контактних лінз : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. І. Чиж. - К., 2010. - [301] л. + CD-ROM. - Д/б №2274-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1220
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.