Запис Детальніше

Розроблення методів структурної оптимізації тонкостінних аерокосмічних конструкцій

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розроблення методів структурної оптимізації тонкостінних аерокосмічних конструкцій
 
Subject інформаційний розрахунковий комплекс
тонкостінні труби
надлегкий літальний апарат
метод скінченних елементів
напружено-деформований стан
 
Description Метою роботи є розробка методів розрахунку елементів конструкції авіаційно-космічної техніки з використанням структурної оптимізації на основі алгоритмів дискретного математичного програмування.

Методи досліджень: запропоновано, обґрунтовано і досліджено методи зменшення ваги елементів конструкції з тонкостінних труб, що надає шляхи вирішення однієї з найбільших проблем подібних конструкцій - наявності великої неефективної конструктивної маси.

При досягненні вказаної мети розглянуто і вирішено питання розробки методів розрахунку напружено-деформованого стану аерокосмічних конструкцій з тонкостінних металевих труб та методів структурної оптимізації подібних конструкцій.
В межах роботи створено лабораторне обладнання для дослідження деформацій елементів конструкцій тонкостінних труб, створено скінченно-елементні моделі тонкостінних труб та доведено шляхом натурних експериментів їх адекватність. Згідно отриманих в роботі методик розраховано та виготовлено елемент тонкостінної трубчастої конструкції зменшеної ваги, досліджено на чисельній моделі і шляхом натурного експерименту її напружено-деформований стан, підтверджено ефективність запропонованих методів зменшення ваги подібних елементів.
 
Contributor Збруцький О.
 
Date 2011-12-07T16:33:39Z
2011-12-07T16:33:39Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0109U000703
КВНТД І.2 12.11.03
Д/б №2281-п
Розроблення методів структурної оптимізації тонкостінних аерокосмічних конструкцій : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. О. Збруцький. - К., 2010. - 122 л. + CD-ROM. - Д/б №2281-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1225
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.