Запис Детальніше

Електрохімічне формування захисних фазових шарів на поверхні кородуючого металу за участю компонентів корозивного середовища

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Електрохімічне формування захисних фазових шарів на поверхні кородуючого металу за участю компонентів корозивного середовища
 
Subject швидкість корозії
захисні фазові шари
електрохімічний захист
метод поляризаційного опору
алюміній
цинк
магній
малорозчинні сполуки
 
Description Об’єкт досліджень – корозія і методи захисту вуглецевої сталі в мінералізованій воді шляхом формування на її поверхні захисних шарів за участю компонентів корозивного середовища.
Мета роботи – визначення закономірностей, шляхів управління і способів формування захисних шарів на поверхні кородуючого металу за допомогою адсорбції, конверсійних перетворень, окисно-відновлювальних реакцій та реакцій цілеспрямованого утворення малорозчинних сполук при електрохімічному розчиненні допоміжних електродів з електронегативних металів.
Методи дослідження – електрохімічні поляризаційні вимірювання, метод поляризаційного опору та масометричний метод визначення швидкості корозії, дослідження стану поверхні за допомогою оптичного мікроскопа.
Розроблено методи захисту від корозії внутрішньої поверхні стальних трубопроводів проточних та оборотних водних систем шляхом утворення малорозчинних захисних шарів з продуктів розчинення допоміжних анодів з електронегативних металів – магнію, алюмінію, цинку. Розроблені методичні рекомендації щодо захисту сталі від корозії в залежності від ступеню мінералізації води в системах водопостачання або оборотних водних системах промислових підприємств.
На основі результатів НДР виконавцями теми у співробітництві з фахівцями малих підприємств м. Києва розроблені установки магнієвого захисту типу «ЩИТ» для захисту конструкцій та трубопроводів.
 
Contributor Донченко М.
Герасименко Ю.
 
Date 2011-12-07T18:24:56Z
2011-12-07T18:24:56Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier Код КВНТД І.2 15.17.03
№ держреєстрації 0109U001541
Інв. №0710U004773
Д/б №2285-п
Електрохімічне формування захисних фазових шарів на поверхні кородуючого металу за участю компонентів корозивного середовища : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. М. Донченко, Ю. Герасименко. - К., 2010. - 141 л. + CD-ROM. - Д/б №2285-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1228
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.