Запис Детальніше

Розробка і дослідження гібридних фарб для нормалізації кольоровідтворення у технологічних процесах опорядження книжково-журнальної і пакувальної продукції

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка і дослідження гібридних фарб для нормалізації кольоровідтворення у технологічних процесах опорядження книжково-журнальної і пакувальної продукції
 
Subject гібридні фарби
гібридні технології
відбиток
лакування
плоский офсетний друк
 
Description Об’єкт дослідження – технологічні процеси опорядження поліграфічної продукції на основі гібридних фарб.
Метою роботи є дослідження і розробка оптимального складу гібридних фарб подвійного механізму закріплення, що забезпечують високопродуктивний технологічний процес опорядження поліграфічної продукції з нормованими показниками кольоровідтворення.
Методи дослідження: іонізуючого та УФ-опромінення; спектрофотометрії; статистичної обробки експериментальних даних в пакетах прикладного програмного забезпечення; стендове моделювання друкарського контакту на базі лабораторного прободрукарського пристрою ЛП–2.
В лабораторних умовах здійснено компонування складу гібридних фарб і проведено дослідження впливу їх лакування, закріплення на оптичні показники відбитків; розроблено методику оцінювання експлуатаційних характеристик відбитків, зокрема, старіння під упливом УФ-опромінювання і погодних умов.
Експериментальна перевірка у виробничих умовах показала переваги застосування розроблених гібридних фарб з УФ-лаком Wessco 7000 за глянцем ступенем закріплення і експлуатаційними характеристиками. Розроблено науково-обгрунтовані рекомендації щодо застосування зволожувальних розчинів і режимів зволоження під час друкування гібридними фарбами.
Розроблено методику об”єктивного визначення кольоровідтворення відбитків з використанням засобів програмної обробки експериментальних даних; засоби автоматизації статичного визначення технологічних параметрів; розроблено та досліджено комплексний метод об”єктивної статистичної оброб-ки результатів вимірювання.
Результати НДР пропонується використовувати для вдосконалення технології плоского офсетного друку зі зволоженням друкарських форм.
 
Contributor Величко О.
 
Date 2011-12-07T18:48:00Z
2011-12-07T18:48:00Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier Код КВНТД 1.2 15.17.09
№ держреєстрації 0109U002289
Д/б №2286
Розробка і дослідження гібридних фарб для нормалізації кольоровідтворення у технологічних процесах опорядження книжково-журнальної і пакувальної продукції : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. О. Величко. - К., 2010. - 222 л. + CD-ROM. - Д/б №2286
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1229
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.