Запис Детальніше

Метод та засоби підвищення інформаційної безпеки гетерогенних кластерних систем

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Метод та засоби підвищення інформаційної безпеки гетерогенних кластерних систем
 
Subject гетерогенний кластер
модель безпечного адміністрування
FPGA
GRID-система
R-GMA
служба GRIS
ступень довіри
система на кристалі
конвеєр
RISC-процесор
суперскалярна архітектура
топологічні зв'язки
багатопроцесорні архітектури
коди Фібоначчі та золотої 1-пропорції
 
Description Об`єкт досліджень: теоретичні основи побудови необхідного рівня безпеки гетерогенних кластерних систем (ГКС) та розвиток апаратних засобів побудови вузлів проблемно-орієнтованих гетерогенних кластерів.
Мета роботи: створення комплексу програмно-апаратних засобів підвищення захищеності інформаційних середовищ із динамічним перерозподілом інформаційних ресурсів, організованих на основі гетерогенних кластерів у складі Grid-системи.
Метод досліджень: моделювання алгоритмів, схемотехнічних та програмних рішень на підставі використання кластера кафедри обчислювальної техніки ФІОТ НТУУ “КПІ” та пакету моделювання Aldec Active-HDL v.6.3.
Розроблений метод адаптивного управління безпекою обчислень в ГКС, що забезпечує динамічну реакцію на потенційні погрози безпеці на основі аналізу нових введених параметрів: ступені довіри до ресурсів ГКС і цінності оброблюваної інформації. Запропонована формальна модель безпечного адміністрування доступу суб'єктів до об'єктів ГКС, яка дозволяє визначити правила доступу суб'єктів до об'єктів ГКС, описати погрози безпеці ГКС і визначити принципи і умови безпечного адміністрування ГКС. Запропоновані засоби мінімізації ризику захищеності, які дозволяють ефективно виявляти, класифікувати та аналізувати погрози безпеці ГКС. Розроблена методика інтеграції засобів адаптивного управління безпекою в ГКС на основі ППЗ gLite 3. Досліджено сучасні архітектури з динамічною реконфігурацією та розроблений на базі FPGA процесорний елемент для побудов мобільних обчислювальних систем, бездротових мереж та кластерів. Розроблені програмні модулі на мові VHDL, що описують функціональні блоки процесорного елементу. Розроблені алгоритми формування таблиць кодування чисел в кодах Фібоначчі та золотої 1-пропорції для побудування систем, що самоконтролюються та можуть використовуватися в середовищах із великими рівнями індустріальних перешкод.
 
Contributor Луцький Г. М.
 
Date 2011-12-07T19:29:40Z
2011-12-07T19:29:40Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier № Держреєстрації 0108U000511
КВНТД І.1 01.05.01
Д/б №2102-ф
Метод та засоби підвищення інформаційної безпеки гетерогенних кластерних систем : звіт про НДР (заключ.)/ НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Г. Луцький. - К., 2010. - 282 л. + CD-ROM. - Д/б №2102-ф
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1232
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.