Запис Детальніше

Розробка теоретичних основ побудови сенсорних мереж на основі сучасних інформаційних і нано- мікро- технологій

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка теоретичних основ побудови сенсорних мереж на основі сучасних інформаційних і нано- мікро- технологій
 
Subject інтегральні сенсорні платформи
контроль забруднення навколишнього середовища
безпроводові сенсорні мережі
структура і топологія сенсорних мереж
критерії побудови ефективних сенсорних мереж
 
Description У звіті даної науково-дослідної роботи, на основі аналізу і досліджень стану розробок систем оперативного контролю забруднення і радіаційної обстановки в реальному часі, а також останніх досягнень у розробці сенсорних мереж і безпровідних технологій передачі даних, представлені основи побудови мікросенсорних безпроводових мереж моніторингу зовнішнього середовища. Показано, що побудову безпроводових сенсорних мереж (Wireless Sensor Network – WSN) можна розглядати як побудову локальних комп’ютерних мереж, які об’єднують віддалені мікропроцесорні інтегральні платформи і ґрунтується на використані передових технологій в трьох різних дослідницьких галузях: сенсорне сприйняття, комунікації і комп’ютерна обробка, та базується на використанні трьох архітектур їх побудови: mesh–архітектура мережі, яка являє собою динамічну повнодоступну вузлову структуру з самоорганізацією (типу “багатоточка – багатоточка”); ad hoc–архітектура, в якій використовується так звана багатоланкова (multihop) передача за участю проміжних сусідніх вузлів і гібридна безпроводова архітектура.
Досліджені особливості реалізації інформаційно-ефективної обробки, кодування та передачі даних у безпроводових сенсорних мережах. Показано, що на сучасному етапі розвитку сенсорних мереж актуальною проблемою є побудова ефективних універсальних безпроводових комп’ютерних мереж з урахуванням малих початкових та експлуатаційних капіталовкладень.
 
Contributor Гараїмчук М.
 
Date 2011-12-07T19:47:39Z
2011-12-07T19:47:39Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier Код КВНТД І.2 12.11.01
№ держреєстрації 0108U000401
Д/б №2112-ф
Розробка теоретичних основ побудови сенсорних мереж на основі сучасних інформаційних і нано- мікро- технологій : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. М. Гераїмчук. - К., 2010. - 274 л. + CD-ROM. - Д/б №2112-ф
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1233
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.