Запис Детальніше

Розробка комп'ютерної програмно-апаратної системи віртуальних апаратних кабінетів в мережі університету для науковців, викладачів, студентів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка комп'ютерної програмно-апаратної системи віртуальних апаратних кабінетів в мережі університету для науковців, викладачів, студентів
 
Subject віртуальний кабінет
розподілена віртуальна машина
розподілена операційна система
термінальний сервер
UNIX
сервер
локальний ПК
інформаційна система
локальна мережа
"ефект присутності"
звук
USB-інтерфейс
редиректор
GSM-шлюз
 
Description Об’єктом дослідження та розробки є програмно-апаратна система віртуальних персональних кабінетів з віддаленим доступом, розташована в комп’ютерній мережі університету, чи наукової організації. Система призначена для надання послуг віддаленого доступу для дослідників, викладачів, студентів до їх робочих кабінетів з використанням всіх видів комунікацій (телефон, мобільний телефон, звук, відео), можливостей керування науковими експериментами, моніторингу наукових спостережень, обладнанням дослідницьких лабораторій, зон.
Обґрунтовано необхідність створення комп’ютерних засобів та технологій для науковця, викладача для підвищення продуктивності праці та мінімізації втрат робочого часу в період наукових відряджень, конференцій та семінарів.
Метою дослідження є визначення функцій необхідних для впровадження в систему віртуального кабінету, виявлення програмно-технічних рішень, що забезпечать реалізацію цих функцій, визначення які із функцій і з якою якістю можуть бути реалізовані на готових програмних засобах, які покращення можна одержати при доопрацюванні програмного забезпечення, розробка проектів такого ПЗ. Також виявити які нововведення можна запропонувати для виходу реалізацій задачі на якісно новий рівень.
Запропоновано новий тип віртуального кабінету для науковця, що базується на робочій станції користувача та серверній мережевій системі. Система підтримує функції віддаленого доступу з Інтернет до робочої станції користувача, підтримує використання доступних з локального робочого місця даних, програмних засобів та обчислювальних потужностей, засобів комунікацій (звук, відео), технічних засобів для наукових експериментів; майже всього, що доступне з локального робочого кабінету.
В цьому суттєва відмінність від віртуальних кабінетів, що широко пропонуються в мережі Інтернет.
Вивчено вплив можливостей по віддаленому доступу до робочого кабінету на ефективність праці науковця.
Розроблено типову структуру робочого кабінету з вимогами до програмно-апаратних засобів, яка дозволяє через сервер забезпечити віртуальний доступ до робочого кабінету.
Досліджені шляхи та можливості підключення до локального комп’ютера різноманітних пристроїв та можливості перенесення через IP мережу інтерфейсів (зокрема типу USB) для можливості керування пристроями локального комп’ютера з сервера в віртуальному режимі, а також пере направлення відео потоків (директор відео потоку).
Створено пілотний сервер віртуального кабінету на основі Windows 2008R2 та підключено до нього пілотний віртуальний кабінет науковця. Перевірені можливості віддаленого доступу та ефект «віртуальної присутності». Розроблено проекти програмних засобів по підтримці функцій віртуального кабінету.
Запропоновано концепцію ВК на основі DOS (distributed operation system) – розподіленої операційної системи, розроблено концепцію розподіленої операційної системи. Обґрунтована перспективність впровадження DOS в інформаційну сферу.
Розробка буде корисною як для університетських прикладних мереж, так і для широкого кола інших корпоративних систем, що сприятиме розвитку інформаційних технологій в Україні.
 
Contributor Костюк В.
 
Date 2011-12-08T15:05:36Z
2011-12-08T15:05:36Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації НДР 0109U002552
код КВНТД I.1 01.05.03
Д/б №2233-п
Розробка комп'ютерної програмно-апаратної системи віртуальних апаратних кабінетів в мережі університету для науковців, викладачів, студентів : звіт про НДР (заключ.) НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Костюк. - К., 2010. - CD-ROM. - Д/б №2233-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1241
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.