Запис Детальніше

Моделювання та реалізація твердотільних фільтрів з електричним керуванням їх частоти

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Моделювання та реалізація твердотільних фільтрів з електричним керуванням їх частоти
 
Subject смуго-пропускаючий фільтр
мікросмужечний резонатор
варикап
резонансна частота
діапазон перестройки
амплітудно-частотна характеристика
добротність
інтермодуляційні викривлення сигналів
 
Description Твердотільні фільтри з електричною настройкою частоти є ключовими елементами різних багаточастотних систем зв'язку, що мають покращені функції і підвищену надійність.
Метою НДР є розробка нових принципів побудови і створення нових схемотехнічних рішень смуго-пропускаючих фільтрів з варакторною настройкою частоти для перспективної апаратури зв'язку.
В НДР запропоновано новий підхід до побудови електрично перестроюваних смуго-пропускаючих фільтрів, побудований на використанні П-подібних резонаторів петльового типу і декількох варикапів, підключених до кожного з них. Вперше отримана формула, що дозволяє контролювати добротність резонаторів і внесені втрати таких фільтрів в процесі перестройки. Вперше отримані рівняння, що визначають резонансні частоти П-подібного петльового резонатора з ємністю. Вирішена задача збільшення діапазону перестройки мікросмужечних резонаторів, перестроюваних конденсаторами.
На основі проведених досліджень створено експериментальні зразки перестроюваних напівпровідниковими варикапами фільтрів, які за своїми характеристиками перевершують найкращі світові аналоги: втрати фільтрів на центральній частоті зменшено більш ніж у 1,5 рази; показник інтермодуляційних викривлень третього порядку IP3 (IP - intermodulation products) збільшено на 14 дБм, з 10 дБм до 24 дБм.
Отримані результати можуть бути застосовані при проектуванні та виробництві нового покоління засобів широкосмугового радіозв’язку.
 
Contributor Ільченко М.
 
Date 2011-12-09T13:16:45Z
2011-12-09T13:16:45Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0109U002224
Д/б №2241-п
КВНТД 1.2 12 12 01
Моделювання та реалізація твердотільних фільтрів з електричним керуванням їх частоти : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. М. Ільченко. - К., 2010. - 236 л. + CD-ROM. - Д/б №2241-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1245
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.