Запис Детальніше

Методологія прискореного пошуку оптимальних рішень при проектуванні електронних систем

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Методологія прискореного пошуку оптимальних рішень при проектуванні електронних систем
 
Subject оптимальне проектування систем
теорія оптимального управління
функція Ляпунова процеса проектування
квазіоптимальний алгоритм
 
Description Об’єктом досліджень є великі інтегральні схеми (ВІС), на основі яких будуються сучасні електронні пристрої та системи.
Метою роботи є розробка узагальненої методології оптимального за часом проектування електронних систем і одержання на цій основі нових наукових даних щодо характеристик і властивостей оптимального алгоритму проектування великих складних систем.
Метод дослідження полягає в узагальненні процесу проектування електронних систем на основі застосування ідей теорії оптимального управління, що дозволяє визначити множину різних стратегій проектування системи й сформулювати задачу розробки оптимального алгоритму проектування, що реалізує мінімальну за часом стратегію.
Дослідження полягає у формалізації процесу схемотехнічного проектування електронних кіл при недотриманні законів Кірхгофа, що приводить до узагальнення процесу проектування й появі множини різних стратегій оптимізації схеми. Математично це узагальнення базується на введенні спеціального керуючого вектора в процес проектування кола, який дозволяє перерозподіляти витрати машинного часу між блоком аналізу й блоком оптимізації. Тобто процес проектування формулюється в термінах теорії оптимального управління як керована динамічна система і пропонуються методи побудови оптимального за часом алгоритму проектування на основі властивостей функції Ляпунова. Розроблена конструкція квазіоптимального алгоритму, що дозволяє реалізувати наближення до оптимальної стратегії проектування. Показано, що виграш у часі, який забезпечує оптимальна стратегія проектування зростає зі збільшенням розміру й складності електронної схеми й досягає значень у сотні й тисячі разів.
Результати НДР впроваджені при проведенні науково дослідних розробок у приватному підприємстві «Сольвейг» м. Київ, а також у науково-дослідному інституті «Національний інститут астрофізики, оптики та електроніки», м. Тонанзінтла, Мексика та у автономному університеті Пуебла, Мексика.
Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – подальше зростання ступеня інтеграції ВІС при переході до нанотехнологій і ускладнення, у зв’язку із цим, задач проектування електронних систем.
 
Contributor Мачуський Є.
 
Date 2011-12-12T13:24:01Z
2011-12-12T13:24:01Z
2010
 
Type Technical Report
 
Identifier КВНТД I.2 12.13.12
№ держ реєстрації 0109U000600
Д/б №2248-п
Методологія прискореного пошуку оптимальних рішень при проектуванні електронних систем : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Є. Мачуський. - К., 2010. - 292 л. + CD-ROM. - Д/б №2248-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1251
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.