Запис Детальніше

Розроблення теоретичних засад проектування обладнання ліній для переробки промислових і побутових відходів полімерів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розроблення теоретичних засад проектування обладнання ліній для переробки промислових і побутових відходів полімерів
 
Subject полімер
термопласт
вторинна сировина
композиція
переробка
енергоефективність
моделювання
 
Description Об’єкт дослідження – процеси переробки термопластичних матеріалів з використанням промислових і побутових відходів.
Мета роботи – створення наукових засад розробки енергоефективних процесів та обладнання переробки термопластичних матеріалів на основі вторинної сировини, що забезпечує заощадження матеріальних та енергетичних ресурсів, а також зменшення забруднення навколишнього середовища.
Метод дослідження – теоретичні, числові та експериментальні дослідження процесів та обладнання переробки термопластичних матеріалів на основі вторинної сировини.
Розроблено теоретично і практично обґрунтовані підходи моделювання, які враховують фактори, що найбільшим чином впливають на процеси приготування, обробки та перероблення композиційних термопластичних матеріалів і виробів на їх основі у відповідному технологічному обладнанні і обґрунтованої відмови від використання несуттєвих, але важко враховуваних чинників. Розроблено методики розрахунку технологічного обладнання (змішувально-валкового, екструзійного, термооброблювального) з мінімумом необхідних вихідних даних, які з достатньою для інженерних розрахунків точністю дозволять робити багатоваріантні розрахунки широкому колу фахівців, що суттєво допоможе у проектуванні нового і модернізації існуючого обладнання. Запропоновано енергоефективні процеси та обладнання для переробки термопластичних матеріалів на оснві вторинної сировини.
Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – пошук шляхів моделювання процесу одержання спінених термопластичних матеріалів.
 
Contributor Мікульонок І.
 
Date 2012-01-05T13:14:23Z
2012-01-05T13:14:23Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier Код КВНТД І.2 05.17.08
Номер держреєстрації 0106U002132
Д/б №2921
Розроблення теоретичних засад проектування обладнання ліній для переробки промислових і побутових відходів полімерів : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. І. Мікульонок. - К., 2008. - 242 л. + CD-ROM. - Д/б №2921
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1347
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.