Запис Детальніше

Дослідження процесів кавітаційного емульгування і диспергування в хімічній технології

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дослідження процесів кавітаційного емульгування і диспергування в хімічній технології
 
Subject хімія
процес
технологія
кавітація
емульгування
диспергування
 
Description Об'єкт дослідження — процеси кавітаційного емульгування і диспергування.
Мета роботи — розроблення удосконаленої теорії процесів кавітаційного емульгування і диспергування з врахуванням виникаючих супутніх фізико-хімічних явищ для підвищення ефективності кавітаційної дії, включаючи розроблення технічних засобів для очищення стічних вод.
Метод дослідження — теоретичні і експериментальні дослідження.
У звіті розглянута одна із актуальних проблем хімічної технології, а саме дослідження інтенсифікації процесів кавітаційного емульгування і диспергування для створення і впровадження у виробництво високоефективних кавітаторів, призначених, зокрема, для очистки стічних вод, які забруднені органічними речовинами.
Наводяться аспекти теоретичних досліджень процесу диспергування в полі гідродинамічної кавітації, а також аналізуються фізичні ефекти, виникаючі при кавітації, та напрями підвищення ефективності її дії з точки зору досягнення ресурсозбереження. Розглядаються приклади інженерного застосування результатів досліджень, а також напрями підвищення ефективності процесів кавітаційного емульгування та диспергування. Досліджується ефективність розроблених технічних засобів кавітаційної обробки, оцінюється розроблений спосіб підвищення ефективності кавітаційних змішувачів-диспергаторів та досліджуються основні напрями в розвитку конструкцій суперкавітаційних апаратів. Описана ефективність використання ресурсозберігаючої ультразвукової технології для освітлювання стічних вод і зневоднення осадів.
Наприкінці звіту наведені висновки та перелік посилань.
 
Contributor Федоткін І.
 
Date 2012-01-05T14:53:21Z
2012-01-05T14:53:21Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier Код КВНТД І.2 05.17.21
№ держреєстрації 0106U0002134
Д/б №2919
Дослідження процесів кавітаційного емульгування і диспергування в хімічній технології : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. І. Федоткін. - К., 2008. - 182 л. + CD-ROM. - Д/б №2919
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1354
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.