Запис Детальніше

Розробка методів проектування та випробування малогабаритних літальних апаратів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка методів проектування та випробування малогабаритних літальних апаратів
 
Subject інформаційний розрахунковий комплекс
малогабаритний літальний апарат
надлегкий літальний апарат
розподілені аеродинамічне навантеження
пружно-деформований стан
низькі числа Рейнольдса
 
Description Об'єктом досліджень є аспекти аеродинаміки, міцності та пружності надлегких літальних апаратів (НЛА) за умови відносно низьких швидкостей руху в поєднанні з малими лінійними розмірами літального апарату (ЛА).
Предметом досліджень є методики визначення аеродинамічних характеристик малогабаритних літальних апаратів (МЛА), методи нормування інтегральних зовнішніх навантажень МЛА, розрахунку розподілу зовнішніх навантажень аеродинамічними поверхнями та розрахунку пружно-деформованого стану конструкцій МЛА .
Методи досліджень, які використовувалися для вирішення поставлених у роботі задач, – це емпіричні методи аеродинамічного розрахунку, методи математичної фізики для розрахунку динаміки суцільного середовища, методи чисельного інтегрування диференційних рівнянь, цифрового моделювання на ПЕОМ.
Метою роботи є розробка алгоритму послідовного розрахунку аеродинамічних характеристик ЛА, розподілених аеродинамічних навантажень та обчислення пружно-деформованого стану малогабаритних ЛА та реалізація алгоритму у прикладному пакеті комп’ютерних програм.
Результати НДР полягають в використанні сучасних методів комп’ютерного моделювання для дослідження стану та розрахунку характеристик МЛА з урахуванням особливостей аеродинаміки низьких чисел Рейнольдса.
 
Contributor Збруцький О.
 
Date 2012-01-16T16:36:31Z
2012-01-16T16:36:31Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0106U002395
КВНТД 1.2 12.11.03
Д/б №2029-п
Розробка методів проектування та випробування малогабаритних літальних апаратів : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. О. Збруцький. - К., 2008. - 121 л. + CD-ROM. - Д/б №2029-п
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1383
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.