Запис Детальніше

Інформаційно-технологічне управління сталим розвитком території

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Інформаційно-технологічне управління сталим розвитком території
 
Subject сталий розвиток
економічна безпека
санкції
інвестиційний потенціал
моделювання ефективності
 
Description Об’єкт дослідження – стан взаємодії суб’єктів господарювання з іншими об’єктами територіального утворення, спрямованої на досягнення її сталого розвитку.
Мета роботи – створення інформаційних моделей для обґрунтування змісту стабілізаційних рішень, спрямованих на встановлення еколого-економічних параметрів території, а також розташованих у його межах суб’єктів господарювання і реципієнтів, на рівні, який відповідав би умовам досягнення сталого розвитку обраної території.
Методи дослідження – методи системно-структурного аналізу для формування механізму екологічного регулювання; індикативного аналізу для діагностики стану території; аналізу витрат-результатів для оцінки економічного збитку; моделювання фінансових потоків, статистичного й системного аналізу.
Можливі необоротні зміни навколишнього природного середовища та відповідна глобалізація їх наслідків актуалізували проблему змін соціальних пріоритетів у процесі прийняття рішень, спрямованих на досягнення сталого розвитку території. Обґрунтування раціонального рівня еколого-економічних параметрів територіального утворення, а також розташованих у його межах господарських об’єктів та реципієнтів, з урахуванням наявних ресурсних можливостей відповідного покращання стану навколишнього середовища має здійснюватися з урахуванням вимог забезпечення економічного зростання відповідної території, прийнятного рівня економічної безпеки за основними складовими та конкурентоспроможності суб’єктів господарювання розташованих у межах території. Наукова новизна отриманих результатів полягає у подальшому розвитку теоретичних засад моделювання сталого розвитку територій на основі урахування взаємовпливу сфер життєдіяльності економічної безпеки, розробці моделей оцінювання впливу застосування санкцій до суб’єктів господарювання на стан економічної безпеки території, а також моделей визначення інвестиційного потенціалу стабілізаційних рішень та оцінювання впливу його рівня на ступінь досягнення умов її сталого розвитку. Практичне значення отриманих результатів полягає у створенні методичних підходів, які визначають форми й способи використання запропонованих розрахунково-аналітичних засобів особами, які приймають рішення, для отримання максимально об’єктивної інформації при плануванні і здійсненні технічних, організаційних, економічних природоохоронних заходів, спрямованих на активне управління параметрами як власне контрольованої території і розташованих у її межах суб’єктів господарювання, так і параметрами, наприклад, системи нормативно-правового регулювання, що встановлюються на більш високих відносно території ієрархічних рівнях.
Результати НДР упроваджені в Національному науково-дослідному інституті промислової безпеки та охорони праці при розробці нормативних актів з промислової безпеки щодо виконання робіт з комплексної утилізації відходів у гірничо-рудній галузі, а також на ЗАТ „Експериментально-промислова технологія вибухових робіт” у процесі виробництва вибухових сумішей та виконання вибухових робіт на нерудних і залізорудних кар’єрах України.
 
Publisher Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Contributor Караєва Н.
 
Date 2012-01-16T17:03:26Z
2012-01-16T17:03:26Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier КВНТД II.2 29.08
№ держреєстрації 0107UОО2233
Д/б №2036-п
Інформаційно-технологічне управління сталим розвитком території : звіт з НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Н. Караєва. - К., 2008. - 261 л. + CD-ROM. - Д/б №2036-п
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1385
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.