Запис Детальніше

Розробка принципів побудови та інженерної реалізації гібридно-інтегральних малошумлячих генераторів частоти міліметрового діапазону

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка принципів побудови та інженерної реалізації гібридно-інтегральних малошумлячих генераторів частоти міліметрового діапазону
 
Subject надвисокочастотний малошумлячий генератор
помножувач частоти
гібридно-інтегральна схема
фазовий шум
система ФАПЧ
 
Description Об’єкт досліджень – гібридно-інтегральні генератори коливань міліметрового діапазону довжин хвиль.
Мета роботи: розробка оптимальних шляхів проектування малошумлячих гібридно-інтегральних генераторів коливань міліметрового діапазону довжин хвиль та їх інженерна реалізація.
Методи досліджень та апаратура – математичне моделювання та аналіз, експериментальні дослідження розроблених зразків генераторів. Апаратура – аналізатор спектру, вимірювач потужності, вимірювач частоти, ПЕОМ.
Одержані результати – розроблено нові структури інтегральних коливальних систем міліметрового діапазону частот із збільшеною, у порівнянні із традиційними системами, добротністю. Запропоновано нові структури транзисторних генераторів на основі цих коливальних систем. Обґрунтовано застосування нових структур багатофазних генераторів з високодобротними коливальними системами. Проведено поглиблений аналіз шумових властивостей двопетльових систем з ФАПЧ із детальним вивченням факторів впливу на середньоквадратичне фазове ухилення вихідного коливання синтезатора частоти. Розглянуто гібридно-інтегральні малошумлячі однотранзисторні та балансні помножувачі частоти, як один із перспективних шляхів побудови джерел міліметрового діапазону із відповідними характеристиками, проведено розробку та дослідження зразків таких помножувачів.
Новизна результатів полягає в тому, що на основі проведених досліджень та запропонованих нових резонансних структур розроблено принципи побудови малошумлячих джерел коливань міліметрового діапазону довжин хвиль на основі недорогих матеріалів та елементів, а також придатних до виготовлення методами автоматизованого виробництва.
Результати досліджень використані при розробці зразків НВЧ генераторів,
а також на радіотехнічному факультеті НТУУ „КПІ” при підготовці дисертаційних робіт та під час навчання студентів за спеціальностями „Радіотехніка” , „Апаратура радіозв’язку, радіомовлення та телебачення”, „Виробництво електронних засобів”.
Результати роботи є основою для подальшої розробки нових підходів до вдосконалення способів побудови та конструкцій джерел коливань міліметрового діапазону довжин хвиль.
 
Contributor Правда В.
 
Date 2012-01-16T16:56:10Z
2012-01-16T16:56:10Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier код КВНТД І.2 12.12.17
№ держреєстрації 0107U002492
Д/б №2038-п
Розробка принципів побудови та інженерної реалізації гібридно-інтегральних малошумлячих генераторів частоти міліметрового діапазону : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Правда. - К., 2008. - 196 л. + CD-ROM. - Д/б №2038-п
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1384
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.