Запис Детальніше

Розробка наукових принципів управління фазово-структурним складом та властивостями вторинних ливарних алюмінієвих сплавів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка наукових принципів управління фазово-структурним складом та властивостями вторинних ливарних алюмінієвих сплавів
 
Subject фазовий склад
структура
механічні властивості
математичне моделювання
 
Description Об’єкт досліджень: явище зміни фазового складу, структури та механічних властивостей складнолегованих вторинних сплавів на базі систем Al-Mg-Zn та Al-Si-Cu в залежності від хімічного складу, умов кристалізації розплаву та технологічних параметрів обробки в рідкому та твердому стані.
Мета роботи: створення новітніх комплексних методів та засобів управління фазово-структурним складом та властивостями вторинних ливарних алюмінієвих сплавів, заснованих на використанні спадкового впливу рідкого стану, умов кристалізації та зовнішніх фізико-хімічних впливів.
Аналітично досліджено та експериментально встановлено вплив головних, мікролегуючих та домішкових компонентів, технологічних параметрів обробки в рідкому і твердому стані, умов кристалізації на особливості формування фазового складу, структури та властивостей вторинних алюмінієвих ливарних сплавів на базі систем Al-Mg-Zn і Al-Si-Cu.
На основі отриманих даних розроблено наукові принципи управління фазово-структурним складом та властивостями вторинних алюмінієвих сплавів даних систем. Побудовано математичні моделі залежності рівня механічних властивостей досліджуваних сплавів від хімічного складу та технологічних параметрів обробки. Розроблені засоби нейтралізації впливу шкідливих домішок на рівень механічних властивостей сплавів. Оптимізовані температурно-часові параметри обробки сплавів в рідкому і твердому стані з урахуванням їх хімічного складу. Результати досліджень дозволили розробити комплексні технології обробки сплавів на базі систем Al-Mg-Zn і Al-Si-Cu.
Можливі користувачі: підприємства металургійної, машинобудівної, транспортної галузей, що виготовляють литі металовироби.
 
Publisher Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Contributor Доній О.
 
Date 2012-01-17T14:10:09Z
2012-01-17T14:10:09Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier Код КВНТД І.2 11.02.01
№ держ. рег. 0106U002326
Д/б №2902-ф
Розробка наукових принципів управління фазово-структурним складом та властивостями вторинних ливарних алюмінієвих сплавів : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. О. Доній. - К., 2008. - 263 л. + CD-ROM. - Д/б №2902-ф
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1391
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.