Запис Детальніше

Теоретичні і технологічні принципи керування структуроутворенням модифікованих та мікролегованих сплавів у виплавках

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Теоретичні і технологічні принципи керування структуроутворенням модифікованих та мікролегованих сплавів у виплавках
 
Subject легування
мікролегування
модифікування
температурне поле
мікроструктура
ливарна форма
виливок
кінетика кристалізації
криві охолодження
технологічні фактори
високолегований чавун
суміш
смола
газопроникність
 
Description Об’єкт дослідження – Процеси модифікування і мікролегування сплавів на основі заліза та механізми управляння структуроутворенням металів у виливках.
Мета роботи – Визначення теоретичних закономірностей механізмів і кінетики кристалізації модифікованих і мікролегованих сплавів та розроблення технологічних принципів управляння структуроутворенням металів у виливках для покращання їх механічних та експлуатаційних характеристик, підвищення надійності і довговічності роботи машин і механізмів.
Методи дослідження – у роботі використані сучасні методики визначення структури литих сплавів, контролю параметрів технологічних процесів модифікування і мікролегування та формувальних і стрижневих сумішей.
Результати НДР – Установлені основні закономірності механізмів і кінетики кристалізації модифікованих і мікролегованих сплавів різного хімічного складу. Розроблені принципи управляння процесами структуроутворення у виливках.
Ступінь впровадження – Окремі процеси мікролегування і модифікування сплавів упроваджені у виробництво (СО „Електроремонт“ ВАТ „Донбасенерго“).
Галузі застосування – Машинобудування, теплоенергетика, металургія
Прогнозні припущення – науково-обгрунтовані математичні моделі прогнозування і управляння процесами структуроутворення в сплавах залежно від їх хімічного складу, способу лиття, типу модифікатора і мікролегувального компонента дають необмежені можливості в розробленні технологічних процесів виготовлення високоякісних литих деталей.
 
Publisher Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Contributor Федоров Г.
 
Date 2012-01-17T14:20:35Z
2012-01-17T14:20:35Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0106U002362
Код КВНТДІ 1.2 11.16.04
Д/б №2903
Теоретичні і технологічні принципи керування структуроутворенням модифікованих та мікролегованих сплавів у виплавках : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Г. Федоров. - К., 2008. - 260 л. + CD-ROM. - Д/б №2903
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1392
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.