Запис Детальніше

Розробка системи електроприводу та зарядження акумуляторних батарей електромобіля від відновлювальних джерел енергії

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка системи електроприводу та зарядження акумуляторних батарей електромобіля від відновлювальних джерел енергії
 
Subject відновлювані джерела енергії
екологія
електротранспортні засоби
фотобатарея
акумуляторна батарея
 
Description Об’єкт дослідження – електромагнітні процеси в системі енергозабезпечення транспортних засобів з автономними джерелами живлення.
Мета роботи – розробка нових науково-технічних рішень схемотехніки побудови електрообладнання електромобіля, алгоритмів управління тяговими та допоміжними перетворювачами та моделі управління системи фотобатарея–акумуляторна батарея.
Проведені досліди балансу енергії транспортного засобу в різних режимах руху згідно європейським циклам та розроблено метод визначення встановленої енергомісткості акумуляторного джерела живлення, що дозволяє забезпечити раціональне співвідношення міжзарядного пробігу та вантажопід’ємності. Проведені аналітичні дослідження дозволили оцінити значення енергетичних показників системи електроживлення та її компонентів в різноманітних режимах роботи привода транспортного засобу
Розроблена математична модель процесу зарядження в системі сонячна фото батарея – електрокумуляторна батарея, яка базується на аналізі зарядної характеристики акумуляторної батареї та вольтамперної характеристики фотоперетворювача. З аналізу сукупності узагальнених додаткових вимог до компонентів тягового електрообладнання автономного електротранспорту встановлено, що за усіх інших рівних умов перевагу матимуть ті системи, у яких питомі показники тягових АБ будуть не гірші за (40-60) Вт•год/кг та 200 Вт/кг; питомі показники перетворювача будуть не гірші за 1,5 кВт/кг та 2,0 кВт/дм3; питомі показники двигуна складатимуть (0,1-0,2) кВт/кг, а співвідношення номінальної потужності до потужності у колі збудження (для двигунів рівних потужностей) буде не меншим, ніж 25, за умов, що двигун має прийнятні генераторні спроможності і працює у трансмісії з енергоефективною кінематичною схемою. Проведені теоретичні та експериментальні дослідження дали можливість отримати схемотехнічні рішення та параметри компонентів систем електроживлення транспортних засобів.
Компоненти електроустаткування, що пройшли стендові випробування, були встановлені у відсіку екомобіля (базовий автомобіль «Соболь» з дизельним двигуном внутрішнього згорання ГАЗ-560 потужністю 95 к.с.). У рамках виконання проекту були проведені попередні випробування з метою визначення функціонування електроустаткування як у міському циклі руху, так і при тривалому пробігу екомобіля (більше двох тисяч км) по дорогах загального користування. Результати функціональної перевірки показали надійну роботу компонентів електроустаткування, безвідмовну роботу систем завдання, струмообмеження, реверсування, блокувань і індикації. Під час ходових випробувань відмов електроустаткування не спостерігалося.
 
Publisher Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Contributor Кудря С.
 
Date 2012-01-17T14:36:23Z
2012-01-17T14:36:23Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації: 0106U009784
КВНТД І.2 13.14.08
Д/б №2999
Розробка системи електроприводу та зарядження акумуляторних батарей електромобіля від відновлювальних джерел енергії : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. С. Кудря. - К., 2008. - 147 л. + CD-ROM. - Д/б №2999
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1393
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.