Запис Детальніше

Розробка енергозберігаючих та екологічних гібридних технологічних процесів знешкодження шкідливих викидів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка енергозберігаючих та екологічних гібридних технологічних процесів знешкодження шкідливих викидів
 
Subject шкідливі викиди
водоспоживання
водоочищення
пінч-аналіз
математичні моделі
оптимізація
аналіз
синтез
 
Description Об'єкт дослідження – процеси, методи, технологічні схеми очищення викидних газів, стічних вод та водоспоживання, що застосовуються в ресурсо і енергозберігаючих технологіях.
Мета роботи – розроблення методики синтезу оптимальних схем знешкодження шкідливих викидів, розробка нових технологічних процесів і схем для водоспоживання та знешкодження шкідливих викидів підприємств хімічної та суміжних галузей промисловості, що відповідають як екологічним критеріям, так і вимогам енерго- та ресурсозбереження.
Методи дослідження – методи математичного моделювання, пінч - аналізу, ексергетичного аналізу, термодинамічного аналізу, методи теорії прийняття рішень.
Розроблені математичні моделі процесів очищення газових викидів від оксидів азоту в розпилювальній колоні, оксидів азоту, сірки, вуглецю в колонних апаратах, оксидів азоту на цеолітах та математичні моделі процесів очищення стічних вод: гравітаційного відстійника, масловловлювача, пневмофлотатора, пластинчастого електрокоагулятора безперервної дії, біофільтра з площинним завантаженням, аеротенка-змішувача.
Розглянути сучасні методи та принципи інтеграції процесів, методи та правила пінч – аналізу, ексергетичного аналізу, які дозволяють розробляти ресурсо- та енергозберігаючі технологічні схеми екологічно чистих промислових виробництв. Розроблено нові методи синтезу схем водоспоживання, водоочищення, масообмінної мережі на основі пінч - методу.
Реалізацію методів пінч – аналізу здійснено в програмному продукті для середовища Microsoft Windows 95, розробленому з використанням пакету Excel та об'єктно орієнтованої мови Visual Basic for Application Microsoft Office 95.
Роботу системи показано на прикладах технологічних схем знешкодження шкідливих викидів.
Результати НДР впроваджені на ряді підприємств хіміко-технологічного профілю.
Результати НДР впроваджені в учбовому процесі Національного технічного університету України "КПІ" для студентів кафедри кібернетики хіміко-технологічних процесів.
 
Publisher Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Contributor Статюха Г.
 
Date 2012-01-17T17:20:25Z
2012-01-17T17:20:25Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier КВНТД І.2.15.17.21
№ держреєстрації 0106U006722
Д/б №2998
Розробка енергозберігаючих та екологічних гібридних технологічних процесів знешкодження шкідливих викидів : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Г.Статюха. - К., 2008. - 384 л. + CD-Rom. - Д/б №2998
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1396
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.