Запис Детальніше

Вилучення іонів важких металів із стічних вод за допомогою магнітокерованої біосорбції

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вилучення іонів важких металів із стічних вод за допомогою магнітокерованої біосорбції
 
Subject магнітне поле
магнітокерована біосорбція
багатовихрове магнітогідродинамічне перемішування
високоградієнтна феромагнітна насадка
дріжджі S.cerevіsіae
магнітна сприйнятливість
наномітки
 
Description Мета роботи – інтенсифікувати процес вилучення іонів важких металів з розчинів шляхом використання магнітогідродинамічного перемішування рідин замість механічного, дослідити фізичні механізми впливу магнітогідродинамічного перемішування на процес магнітокерованої біосорбції, дослідити фізичні властивості та способи приєднання магнітних міток для створення магнітокерованого біосорбенту з оптимальними характеристиками.
Розроблено методику дослідження впливу постійного магнітного поля на процес сорбції іонів важких металів магнітокерованими біосорбентами. Створено відповідну експериментальну установку. Показано, що використання багатовихрового магнітогідродинамічного перемішування значно інтенсифікує процес біосорбції в порівнянні з механічним перемішуванням; крім того при використанні багатовихрового магнітогідродинамічного перемішування як для прикріплення до клітин дріжджів магнітних міток, так і при сорбції іонів важких металів дріжджовими клітинами практично відсутній процес десорбції.
 
Contributor Горобець С.
 
Date 2012-01-19T13:43:45Z
2012-01-19T13:43:45Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0106U007362
Код КВНТД І.1 01.04.11
Д/б №2994-ф
Вилучення іонів важких металів із стічних вод за допомогою магнітокерованої біосорбції : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. С. Горобець. - К., 2008. - 157 л. + анот. звіт + CD-ROM. - Д/б №2994-ф
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1406
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.