Запис Детальніше

Мікрохвильові фільтри для цифрових телекомунікаційних систем

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Мікрохвильові фільтри для цифрових телекомунікаційних систем
 
Subject фільтр
частотна вибірковість
канал зв'язку
енергетичний запас (втрати)
 
Description Мета – розробка принципів побудови та методів реалізації мікрохвильових фільтрів для цифрових телекомунікаційних систем.
Метод дослідження – аналітичні та теоретичні дослідження принципів побудови та методів реалізації фільтрів через аналіз особливостей цифрового каналу зв’язку з використанням більш оптимальної апроксимації частотної характеристики та з подальшим електродинамічним моделюванням перспективних конструктивних рішень.
В теорії застосовано та використано визначення сумарних енергетичних втрат в каналі – універсальний параметр цифрового каналу зв’язку, що враховує особливості частотної селекції в каналі зв’язку, визначено методи розрахунку його складових та запроваджена методика розрахунку вимог до мікрохвильових фільтрів реальних систем з його використанням. Теоретично та практично обґрунтовано певне використання поліномів Кауера-Золотарьова для апроксимації частотних характеристик фільтрів цифрових телекомунікаційних систем. Запропоновано реалізацію фільтрів з використанням цієї апроксимації.
Результати досліджень впроваджено в навчальний процес у вигляді постановки нових лабораторних робіт та для теоретичного вдосконалення курсу лекцій.
Результати роботи можуть бути рекомендовані для прикладних розробок ефективних мікрохвильових вибіркових пристроїв з урахуванням особливостей цифрових каналів зв’язку.
Прогноз припущення до розвитку – використання надпровідних високотемпературних матеріалів в поєднанні з нанотехнологіями.
 
Publisher Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут”
 
Contributor Ільченко М.
 
Date 2012-01-19T13:51:12Z
2012-01-19T13:51:12Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0106U006729
КВНТД 1.2 12 12 01
Д/б №2995-ф
Мікрохвильові фільтри для цифрових телекомунікаційних систем : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. М. Ільченко. - К., 2008. - 198 л. + CD-ROM. - Д/б №2995-ф
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1408
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.