Запис Детальніше

Розробка та впровадження ресурсозберігаючих технологій одержання та використання напівфабрикатів високого виходу із недеревних рослин у картонно-паперовому виробництві

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка та впровадження ресурсозберігаючих технологій одержання та використання напівфабрикатів високого виходу із недеревних рослин у картонно-паперовому виробництві
 
Subject волокнистий напівфабрикат високого виходу
недеревна рослинна сировина
вибілювання
папір
картон
 
Description Об'єкт досліджень –недеревна рослинна сировина.
Мета роботи – розробка і впровадження ресурсозберігаючих екологічно більш чистих технологій одержання та використання волокнистих напівфабрикатів високого виходу із відходів недеревної рослинної сировини в композиції різних видів картонно-паперової продукції, поліпшення стану навколишнього середовища, економія енергоресурсів та деревини, збільшення кількості робочих місць та рівня споживання паперу і картону на душу населення.
Досліджено процес одержання волокнистих напівфабрикатів високого виходу (ВНФВВ) із відходів недеревної рослинної сировини (НДРС): (пшеничної соломи, стебел сої та сорго цукрового). Встановлено вплив основних технологічних параметрів на фізико-механічні показники одержаних ВНФВВ різними способами делігніфікації (хіміко-термомеханічною обробкою, варінням розчинами зеленого щолоку і содового плаву, аміачно-сульфітно-спиртовим та лужно-сульфітно-спиртовим варіннями).
Розроблено новий спосіб одержання ВНФВВ із пшеничної соломи з використанням розчину содового плаву, на який отримано патент України.
З використанням математичних методів планування експерименту та оптимізації розраховано рівняння регресії, що адекватно описують залежності показників якості одержаних ВНФВВ від впливу основних технологічних параметрів, та оптимальні значення технологічних параметрів досліджених процесів.
Визначено оптимальні параметри процесу вибілювання одержаних із НДРС ВНФВВ та хімічний склад відпрацьованих розчинів.
Встановлено оптимальний склад по волокну для різних видів картонно-паперової продукції з використанням в їх композиції недеревних ВНФВВ.
Розроблено і затверджено на підприємствах галузі нормативно-технічну документацію: технологічний регламент виробництва волокнистих напівфабрикатів із соломи зернових культур, технологічну інструкцію виробництва вибілених солом’яних волокнистих напівфабрикатів та технічні умови на картон тарний.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Барбаш В.
 
Date 2012-01-20T15:53:12Z
2012-01-20T15:53:12Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0104U002486
Д/б №2984-п
КВНТД 1.2.15.17.22
Розробка та впровадження ресурсозберігаючих технологій одержання та використання напівфабрикатів високого виходу із недеревних рослин у картонно-паперовому виробництві : звіт про НДР (заключ.)/ НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Барбаш. - К., 2008. - 148 л. + CD-ROM. - Д/б №2984-п
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1416
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.