Запис Детальніше

Розробка програмно-апаратних платформ інформаційної истеми університету з динамічним розподілом завдань на основі відкритих кодів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка програмно-апаратних платформ інформаційної истеми університету з динамічним розподілом завдань на основі відкритих кодів
 
Subject термінальний сервер
програмне забезпечення
UNIX
WINDOWS
кластер
користувач
робоча станція
інформаційна система
інформаційне обслуговування
локальна мережа
масштабування
 
Description Досліджено операційні системи з відкритими кодами на предмет використання для створення серверів централізованого обслуговування користувачів. Виявлені найбільш розвинуті ОС, що можуть забезпечити централізоване обслуговування користувачів університету – студентів, викладачів, наукових співробітників.
Запропонована реалізація серверної платформи на основі ОС LINUX з підтримкою відкритих реалізацій ПЗ (по типу OPEN OFFICE).
Запропоноване комплексне використання програмних платформ та прикладного ПЗ відкритого та закритого типу в термінальному сервісі університету. Структура серверного комплексу повинна включати окремі сервери для різних (мінімум двох) платформ з відповідним ПЗ. Можлива організація серверного центру на основі NLB кластера для великої кількості користувачів. Запропонована архітектура з використанням XEN технологій та розміщення на одному сервері декількох платформ. Технологія дає можливість кластерізації.
Вирішене протиріччя між між вартістю ліцензії та інтенсивністю використання програмного продукту, суттєво знижені вимоги до ресурсів робочих станцій. Розроблені рішення для забезпечення інформаційної безпеки сервера, архівування даних, захисту від вірусних атак.
Створені пілотні зразки термінальних серверів для користувачів університету на основі відкритих кодів (ALT LINUX) та на базі Windows 2003 server , з можливостями використання широкого спектру програмних засобів як комерційних, так і вільноросповсюджуваних, з надійним централізованим зберіганням інформації при мінімальних вимогах до технічних засобів користувача.
Випробувані клієнтські програмні засоби для доступу до термінального сервера з ПК на основі ОС LINUX. Проведене тестування та налаштування сервісу на термінальному сервері для реалізації доступу через БЕБ-браузер, що дозволяє розширити коло користувачів до рівня глобальної мережі
Розробка буде корисною як для університетських прикладних мереж, так і для широкого кола інших корпоративних систем, що сприятиме розвитку інформаційних технологій в Україні.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Костюк В.
 
Date 2012-01-23T17:31:51Z
2012-01-23T17:31:51Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0106U002476
код КВНТД I.1 01.05.03
Д/б №2974-п
Розробка програмно-апаратних платформ інформаційної истеми університету з динамічним розподілом завдань на основі відкритих кодів : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Костюк. - К., 2008. - 134 л. + CD-ROM. - Д/б №2974-п
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1434
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.