Запис Детальніше

Наукові засади формування еколого-енергетичних параметрів вибуху при руйнуванні порід складної структури

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Наукові засади формування еколого-енергетичних параметрів вибуху при руйнуванні порід складної структури
 
Subject ударна хвиля
структурні неоднорідності
дифракція
променевий метод
детонація
імпеданс
спіральний ініціатор
шаруватість
детонуючий хвилевод
дисперсія
розгалужувач
каскадне ініціювання
 
Description Об’єкт дослідження – процеси генерації та трансформації детонаційних і ударно-хвильових фронтів в гірському масиві складної структури.
Метод дослідження – узагальнення досвіду управління процесами ініціювання, поширенням детонації в подовженому заряді та передачею енергії вибуху руйнованому масивові; теоретичні та експериментальні дослідження динаміки розривних хвиль у взаємодії з структурними елементами масиву.
Наведено результати теоретичних і експериментальних досліджень процесів формування ударнохвильових і детонаційних процесів в структурно неоднорідному породному середовищі та їх трансформації на межі поділу окремих структурних елементів. Вперше сформульовано гіпотезу про акустичний механізм взаємодії двох суміжних детонуючих систем і встановлено ефективне співвідношення їх детонаційних імпедансів засіб керування механізмом передачі енергії вибуху породному масивові. Теоретично і експериментально досліджено особливості функціонування сучасної прогресивної вітчизняної ініціюючої системи на основі детонуючого хвилеводу та розглянуто її нові можливості для підвищення ефективності і безпеки виконання масових вибухів.
Результати НДР впроваджуються в гірниче виробництво при проектуванні протисейсмічних та водозахисних геотехнічних споруд.
Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – інтенсифікація підривних робіт при масових вибухах за рахунок досягнення керованості і повноти детонації зарядів, підвищення ККД вибуху в умовах руйнування породних масивів складної структури.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Кравець В.
 
Date 2012-01-24T14:13:14Z
2012-01-24T14:13:14Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0106U002324
Код КВНТД I.2 14.15.11
Д/б №2961
Наукові засади формування еколого-енергетичних параметрів вибуху при руйнуванні порід складної структури : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Кравець. - К., 2008. - 166 л. + CD-ROM. - Д/б №2961
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1448
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.