Запис Детальніше

Визначення основних принципів створення зварювальних флюсів з покращеними показниками екологічної безпеки

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Визначення основних принципів створення зварювальних флюсів з покращеними показниками екологічної безпеки
 
Subject зварювання під флюсом
газова фаза
кисень
фтор
фізичні властивості шлаків
плазма
дуговий розряд
термічна дисоціація
екологічно чисті флюси
 
Description Об’єкт досліджень – реакційна зона при електродуговому зварюванні та наплавленні, флюси для зварювання та наплавлення.
Мета роботи – розробка основних принципів для створення нових зварю¬вальних флюсів, які задовольняють сучасним вимогам за екологічними показ¬никами, фізико-хімічними та зварювально-технологічними властивостями.
Методи дослідження – розрахункові та експериментальні. Розрахунковими методами визначалась оптимізація розмірів зразка для оцінки віддільності шлакової корки, форма зварювальної ванни, наявність суцільного шлакового куполу перед електродом, мольні долі компонентів у реакційній зоні для типових оксидів та термодинамічні особливості реакцій у шлаку при виплавлені флюсів. Експериментальними методами досліджувались фізичні особливості існування реакційної зони зварювання в умовах різних режимів зварювання, енергетичні параметри існування дугового розряду при зварюванні та відповідність форми зварювальної ванни з змодельованими параметрами.
Встановлена необхідність розділення процесу зварювання під флюсом на два принципово різні типи процесів. Показана наявність суцільного шлакового куполу у передній частині реакційної зони зварювання під флюсом. Визначено необхідність врахування положень нерівноважної термодинаміки при розрахунках металургійних процесів. Розроблена нова методика визначення відокремлення шлакової корки. Створена комплексна система аналізу існування дугового розряду та запропонований новий комплексний коефіцієнт. Вивчені особливості існування дугового розряду при зварюванні під флюсом. Розроблена математична модель утворення зварювальної ванни. Вивчені хімічні процеси при виплавці флюсів. Визначені принципи створення зварювальних флюсів з покращеними показниками екологічної безпеки та розроблені технологічні умови на виготовлення плавлених та керамічних флюсів.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Прохоренко В.
 
Date 2012-01-24T16:02:32Z
2012-01-24T16:02:32Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0106U004065
КВНТД 1.2 11.03.06
Д/б №2957-ф
Визначення основних принципів створення зварювальних флюсів з покращеними показниками екологічної безпеки : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Прохоренко. - К., 2008. - 337 л. + CD-ROM. - Д/б №2957-ф
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1455
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.