Запис Детальніше

Наукові основи напівалкосидного золь-гель синтезу і регулювання топології малорозмірних структурно-чутливих поліметалосилоксанів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Наукові основи напівалкосидного золь-гель синтезу і регулювання топології малорозмірних структурно-чутливих поліметалосилоксанів
 
Subject металосилоксани
сполуки металів
етилсилікат
кристалізація
 
Description Об’єкт дослідження етилсилікат, неорганічні сполуки металів, металосилоксанові сполуки, що отримані із етилсилікату та розчинних солей перехідних і неперехідних металів напівалкоксидним золь-гель методом.
Мета роботи – розробка фізико-хімічних основ регулювання поліморфізму малороз-мірних поліметалосилоксанів за підвищених температур без введення кристалізаційних затравок шляхом зміни ступеню їх гідроксилірування.
Методи дослідження: повний термічний, ІЧ- спектроскопічний, рентгенофазовий, кількісний хімічний та статистичний аналізи.
Теоретично обґрунтована і експериментально доведена можливість спрямованого регулювання фізико-хімічних властивостей аморфних металосилоксанів, що отримуються методом напівалкоксидного синтезу із етилсилікату і сполук різних металів шляхом впливу на них активних розчинників на стадії отримання.
Представлено результати по вивченню впливу природи гетеро атому і реакційних середовищ на склад, структуру і властивості поліметалоетоксисилоксанів, що отримуються напівалкоксидним золь-гель методом.
Результати НДР планується впровадити при створенні нових функціональних матеріалів і технологій утилізації екологічно небезпечних сполук.
Прогнозне припущення про розвиток об’єкту дослідження – розробка практичного регулювання кристалізаційної здатності металосилоксанів, що отримуються золь-гель методом, без введення кристалізаційних затравок.
 
Publisher Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут"
 
Contributor Свідерський В.
 
Date 2012-01-28T14:32:47Z
2012-01-28T14:32:47Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier КВНТД 1.102.00.08
№ Держреєстрації 0106U002396
Д/б №2925
Наукові основи напівалкосидного золь-гель синтезу і регулювання топології малорозмірних структурно-чутливих поліметалосилоксанів : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Свідерський. - К., 2008. - 120 л. + CD-ROM. - Д/б №2925
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1487
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.