Запис Детальніше

Створення приладів для контролю точності виготовлення деталей на верстатах ЧПК

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Створення приладів для контролю точності виготовлення деталей на верстатах ЧПК
 
Subject точність
деталь
відчутник
торкання
контроль
моніторинг
механообробка
 
Description Робота містить результати проведених досліджень зі створення контрольно-вимірювальних пристроїв моніторингу стану надточних технологічних процесів механічної обробки металів на верстатах з числовим програмним керуванням (ЧПК), що підвищують точність виготовлення надточних деталей.
Перший розділ звіту містить дослідження й аналіз загальних схем побудови комплексу, який містить периферійні модулі реєстрації польових структур досліджуваного об′єкту, аналізу плинних динамічних процесів, що відбуваються у системі технологічного обладнання. Викладено теоретичне підґрунтя та методику застосування розробленого блоку контролю у складі системи числового програмного керування верстата.
Другий розділ містить результати створення методів побудови блоку контролю торкання різального інструмента до оброблюваної деталі для підвищення точності їх виготовлення на верстатах з ЧПК, наведено основні засади налагодження режимів роботи відчутників електромагнітних полів з використанням мікропроцесорної елементної бази, розрахунок основних ланцюгів відчутників. Викладено принципові електронні схеми периферійних приладів та блоку контролю торкання.
Третій розділ звіту містить схеми та опис розробки механічної конструкції активної вимірювальної головки (АВГ), наведено опис застосування в промислових умовах для гнучкого технологічного обладнання.
Четвертий розділ містить розробки механічної конструкції активної нульової бази (АНБ), наведено створені алгоритми керування роботою АНБ в складі загального комплексу.
У додатках наведено технічну документацію на виготовлення електромагнітних відчутників для верстатів з ЧПК, контрольно-вимірювальних модулів блоку контролю торкання, пакет програмного забезпечення дії автоматизованого модулю налагодження.
 
Contributor Тимчик Г.
 
Date 2012-02-01T16:54:13Z
2012-02-01T16:54:13Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0106U002103
КВНТД І.2 12.11.13
Д/б №2939-п
Створення приладів для контролю точності виготовлення деталей на верстатах ЧПК : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Г. Тимчик. - К., 2008. - 251 л. + навч. курс + CD-ROM. - Д/б №2939-п
http://library.kpi.ua:8080/handle/123456789/1499
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.