Запис Детальніше

Розробка та дослідження пристроїв та систем механотроніки з використанням високоефективних енергозберігаючих гідравлічних технологій

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка та дослідження пристроїв та систем механотроніки з використанням високоефективних енергозберігаючих гідравлічних технологій
Том 1. Електрогідравлічні технології та пристрої в системах механотроніки
Том 2. Гідроструменні технології та методи генерації струменів високого тиску
 
Subject ультразвук
п'єзоелектричні перетворювачі
розпилення
гідродинаміка
диспергатор
тонкий шар
виконуючі пристрої систем механотроніки
струмінь
високий тиск
пульсації
пристрій формування струменя
початкова ділянка
робоча рідина
руйнівна здатність
 
Description Метою роботи є дослідження можливостей побудови ультразвукових диспергаторів для систем механотроніки.
Вирішена важлива народно-господарська задача, пов’язана з розробкою високоефективних енергозберігаючих кавітаційних технологій для виконуючих пристроїв систем механотроніки.
Проведено дослідження технологічного процесу розпилення рідини в тонкому шарі та в фонтані. З’ясовані особливості ультразвукової кавітації, що впливають на принципи побудови ультразвукових диспергаторів для систем механотроніки. Показано способи керування продуктивністю диспергаторів у складі систем автоматичного керування.
Метою роботи є підвищення ефективності гідроструминних технологій за рахунок більш глибокого вивчення гідродинамічних процесів, пов'язаних з формуванням струменів високого тиску та їх течій.
Робота присвячена вдосконаленню гідроструминних технологій, які використовуються при руйнуванні твердих матеріалів. З цією метою проведено теоретичні та експериментальні дослідження факторів, які суттєво впливають на структуру струменя високого тиску та його руйнівну здатність. Визначено вплив гідродинамічних і конструктивних параметрів, на етапах формування та витікання струменів високого тиску.
Запропоновано способи, які дозволяють забезпечити збільшення компактності, стійкості та довжини початкової ділянки струменя при зниженні величини підведеного тиску. Проведено моделювання нестаціонарної течії на початковій ділянці та визначено параметри, які пояснюють підвищення ефективності руйнування при застосуванні нестаціонарних струменів високого тиску.
Запропонована комплексна науково обґрунтована методика розрахунку гідродинамічних характеристик струменя та визначення параметрів конструкції пристроїв його формування.
Результати досліджень та розроблена методика впроваджені в науково - дослідні та проектно-конструкторські роботи зі створення прохідницького комбайна нового технічного рівня, а також рекомендовані шахтоуправлінням «Луганське» (м. Луганськ) для проектування гірничовидобувною техніки.
 
Contributor Яхно О.
 
Date 2012-02-06T12:29:54Z
2012-02-06T12:29:54Z
2008
 
Type Technical Report
 
Identifier КВНТД І.2 13.14.08
№ держреєстрації 0107U002342
Д/б №2024
Розробка та дослідження пристроїв та систем механотроніки з використанням високоефективних енергозберігаючих гідравлічних технологій : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. О. Яхно. - К., 2008. - 165 л. (Т. 1 + Т. 2) + CD-ROM. - Д/б №2024
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1508
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.