Запис Детальніше

Основи теорії та науково-методичне забезпечення для створення нового покоління енергозберігаючих частотно-регульованих потужних тягових асинхронних електродвигунів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Основи теорії та науково-методичне забезпечення для створення нового покоління енергозберігаючих частотно-регульованих потужних тягових асинхронних електродвигунів
 
Subject енергозберігаючий тяговий асинхронний двигун
частотне керування швидкості
структурно-системні дослідження
оптимальні закони частотного керування
 
Description Метою даної НДР є розробка теоретичних основ і науково-методичного забезпечення для створення нових енергозберігаючих частотно-регульованих потужних тягових асинхронних електродвигунів, призначених для використання в сучасних транспортних засобах, зокрема в універсальних локомотивах нового покоління.
Поставлена мета досягається шляхом залучення найсучасніших методів розробок і досліджень в сфері електромеханіки. Зокрема в роботі проведено структурно-системні дослідження класу тягових асинхронних двигунів, що дало змогу сформулювати ряд методів досліджень та розробити генетичний банк даних тягових асинхронних двигунів. Розроблено метод інноваційного синтезу технічних рішень з використанням системної інформації генетичних банків даних.
Розроблено методологію, нові польові та колопольові математичні моделі для моделювання фізичних полів, процесів і режимів роботи частотно-регульованих тягових асинхронних електродвигунів. Розроблені методики та алгоритми визначення характеристик тягових асинхронних двигунів в усталених і динамічних режимах роботи формують відповідне науково-методичне забезпечення, конче необхідне при створенні двигунів нового покоління. Практичне використання розробленої методології дозволяє створити двигуни з високими енергетичними показниками, що показано на прикладі частотно-регульованого тягового асинхронного двигуна потужністю 1200 кВт типу СТА-1200, який призначено для використання в універсальних локомотивах нового покоління.
Розроблено методологію та проведено експериментальні дослідження на фізичних моделях впливу комутаційних перенапруг в обмотці статора асинхронного електродвигуна при його живленні від перетворювача частоти. Отримані результати дали можливість сформулювати технічні рекомендації щодо підвищення надійності функціонування частотно-регульованих тягових асинхронних електродвигунів, що працюють в динамічних режимах роботи .
 
Contributor Шинкаренко В. Ф.
 
Date 2012-02-07T16:27:45Z
2012-02-07T16:27:45Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier КВНДТ І.2 11.09.01
№ держреєстрації 0108U002034
Д/б №2107-ф
Основи теорії та науково-методичне забезпечення для створення нового покоління енергозберігаючих частотно-регульованих потужних тягових асинхронних електродвигунів : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. В. Ф. Шинкаренко. - К., 2009. - 161 л. + CD-ROM. - Д/б №2107-ф
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1515
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.