Запис Детальніше

Розробка технологій приготування ультратонкого вугільного пилу та сумісного спалювання низькосортного вугілля з природним газом

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка технологій приготування ультратонкого вугільного пилу та сумісного спалювання низькосортного вугілля з природним газом
 
Subject пальниковий пристрій
низькосортне вугілля
природний газ
ультратоний вугільний пил
млин
струменевий помел
термохімічна підготовка
 
Description Об'єкт досліджень – системи отримання та використання ультратонкого пилу, пальниковий пристрій для сумісного спалювання вугільного пилу та природного газу.
Мета роботи – Вирішення проблеми зменшення обсягів споживання природного газу для підсвітки пиловугільного факелу шляхом застосування нової ефективної технології сумісного спалювання низькосортного вугільного палива з природним газом та витеснення останнього за рахунок нових технологій паливопідготовки, використання вугільного пилу ультратонкого помелу, термохімічної обробки його в пальниках котлів.
Метод дослідження – аналіз способів та конструкцій пальників для сумісного спалювання низькосортного вугілля з природним газом, а також проблем та досягнень при помелу та активації вугілля в енергетиці.
Проведені дослідження на стендах моделей пальників з виміром необхідних параметрів робочого процесу при сумісному спалюванні газу і вугілля марки АШ та проектно-конструкторські розробки.
Досліджені на стендах та діючому котлі результати фракційного помелу вугілля та його спалювання на електростанції, проаналізовані можливості використання ультратонкого пилу та впливу його на техніко-економічні показники котлів, методи термохімічної підготовки вугільного пилу перед спалюванням.
Надані рекомендації щодо розробки пальників для сумісного спалювання природного газу та низькосортного пиловугільного палива з суттєвим скороченням використання природного газу на підсвітку та підвищення ефективності спалювання ультратонкого пилу в пальниках електростанцій з термохімічною підготовкою.
 
Contributor Фіалко Н.
 
Date 2012-02-28T13:10:06Z
2012-02-28T13:10:06Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0108U001431
КВНТД І.2 13.14.04
Д/б №2148-п
Розробка технологій приготування ультратонкого вугільного пилу та сумісного спалювання низькосортного вугілля з природним газом : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Н. Фіалко. - К., 2009. - 155 л. + CD-ROM. - Д/б №2148-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1534
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.