Запис Детальніше

Розробка процесу лазерно-дугового наплавлення та автоматизованої системи визначення його технологічних параметрів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка процесу лазерно-дугового наплавлення та автоматизованої системи визначення його технологічних параметрів
 
Subject лазерне наплавлення
диференційне рівняння в частинних похідних
математичне моделювання
 
Description Об’єкт дослідження – процес лазерно-дугового наплавлення для зміцнення та відновлювання деталей, що працюють в екстремальних умовах. Мета роботи – розробка енергозберігаючого процесу лазерно-дугового наплавлення, його математичної моделі, програмного забезпечення для оптимізації його параметрів та виготовлення експериментального обладнання. Актуальність роботи зумовлена необхідністю скорочення витрат енергоресурсів при зміцненні робочих поверхонь деталей за рахунок використання додаткового джерела енергії і автоматизації процесу визначення оптимальних технологічних параметрів лазерно-дугового наплавлення. Наукова новизна роботи полягає в отриманні науково-теоретичних та прикладних результатів, які розширюють теоретичні уявлення про взаємодію лазерного випромінювання і плазмової дуги, створенні нової енергозберігаючої технології. Побудовано математичну модель, розроблено ефективні обчислювальні методи її розв’язання, програмне забезпечення автоматизованої системи визначення технологічних параметрів процесу. Практичне значення отриманих результатів полягає у розробці технологічного процесу та програмного забезпечення визначення його параметрів для зміцнення та відновлювання складних і дорогих деталей енергетичного устаткування, автотракторної техніки, нафтогазодобувного обладнання та інше, що дозволяє у 2-3 рази підвищити ресурс і надійність їх роботи і на 20-30% скоротити витрати енергії на поновлення деталей.
Результати НДР використовуються при створенні лазерного обладнання на НВП «Араміс» (м.Черкаси), при розробці технологій лазерного наплавлення в Інституті електрозварювання ім. Є.О.Патона НАН України, в Інституті надтвердих матеріалів НАН України.
 
Contributor Лук'яненко С.
 
Date 2012-02-28T13:21:50Z
2012-02-28T13:21:50Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier КВНТД I.2 12.13.07
№ держреєстрації 0108UОО0614
Д/б №2146-п
Розробка процесу лазерно-дугового наплавлення та автоматизованої системи визначення його технологічних параметрів : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. С. Лук’яненко. - К., 2009. - 148 л. + CD-ROM. - Д/б №2146-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1535
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.