Запис Детальніше

Розробка теоретичних та технологічних основ отримання багатофункціональних композиційних матеріалів за участю тугоплавких сполук та самофлюсільних сплавів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка теоретичних та технологічних основ отримання багатофункціональних композиційних матеріалів за участю тугоплавких сполук та самофлюсільних сплавів
 
Subject композиційні матеріали
тугоплавкі сполуки
сплави
змочуваність
евтектики
просочення
кут змочування
 
Description В роботі проведено аналіз сучасного стану отримання композиційних матеріалів багатоцільового призначення для виготовлення з них покриттів та виробів за участю твердих тугоплавких сполук. Показано, що перспективними матеріалами для створення таких матеріалів є композиції з гранул тугоплавких сполук та самофлюсівних сплавів на основі нікелю та заліза.
Досліджені умови отримання гранул з тугоплавких сполук. Встановлено, що найбільші характеристики міцності мають гранули, які отримані з плавлених ту-гоплавких сполук, що зумовлено їх стовідсотковою щільністю та монокристальні-стю.
Вивчено процес змочування розплавами самофлюсівного сплаву деяких ТС та взаємодії між ними . Встановлено, що ступінь змочування залежить від положення карбідоутворюючого елементу в періодичній таблиці. Показано, що при взаємодії має місце розчинність ТС в розплавах СФЗ з утворенням структур відповідно до діаграм стану систем і часу взаємодії. Має місце також міграція розплаву СФЖ в тугоплавкі сполуки по межам зерен та субмежам, що значно прискорює процеси сплавоутворення.
В роботі показано, що змінюючи склад та умови отримання композиційних матеріалів можна регулювати їх структуру і, тим самим, отримувати їх з наперед заданими властивостями. При цьому необхідною умовою є наявність змочування розплавом металевої зв’язки зерен тугоплавкої складової та наявність взаємодії їх між ним з можливістю регулювання ступеня цієї взаємодії.
 
Contributor Степанчук А.
 
Date 2012-02-28T13:37:45Z
2012-02-28T13:37:45Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0108U001415
КВНТД І.2 11.16.06
Д/б №2145-п
Розробка теоретичних та технологічних основ отримання багатофункціональних композиційних матеріалів за участю тугоплавких сполук та самофлюсільних сплавів : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. А. Степанчук. - К., 2009. - 191 л. + CD-ROM. - Д/б №2145-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1537
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.