Запис Детальніше

Розробка технології отримання і обробки композиційних підшипникових матеріалів для важких умов експлуатації

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка технології отримання і обробки композиційних підшипникових матеріалів для важких умов експлуатації
 
Subject підшипниковий композиційний матеріал
мідь
нікель
технологія синтезу
прецизійна механічна обробка
магнитоабразивна обробка
надійність
довговічність
 
Description За результатами досліджень розроблені нові технології синтезу та прецизійної механічної обробки підшипникових композитів на основі міді і нікелю для важких умов експлуатації. На основі узагальнення даних з прецизійної механічної обробки підшипникових композитів встановлено оптимальні параметри обробки нових композитів на основі міді і нікелю. Визначені режими механічної обробки і обраний інструмент забезпечили одержання високої якості поверхневого шару матеріалів, що надало їм високих функціональних характеристик, які обумовили підвищення надійності та довговічності вузлів тертя поліграфічного і термічного обладнання. Ресурс роботи підшипників ковзання з матеріалів на основі міді підвищився у 5-5,5 разів, а підшипників ковзання з матеріалів на основі нікелю – у 10-11 разів у порівнянні із застосовуваними у теперішній час матеріалами.
Об’єкт дослідження – процес формування структури та властивостей композиційних підшипникових матеріалів для важких умов експлуатації під впливом технологічних режимів виготовлення та фінішної отробки.
Предмет дослідження – композиційні підшипникові матеріали для високообертової поліграфічної техніки на основі міді та для високотемпературних вузлів тертя на основі нікелю.
Методи дослідження – металографічний, рентгенофазовий, мікрорентгено-спектральний, електронномікроскопічний аналізи, Фур’є-аналіз, дослідження фізико-механічних й теплофізичних властивостей, триботехнічних характеристик та параметрів якості поверхневих шарів матеріалів після прецизійної обробки.
Результати виконання НДР впроваджено на: Державній науково-виробничій корпорації «Київський інститут автоматики» (акт впровадження від 21.04.08 р.), ЗАТ «Завод експериментальних промислових технологій» м.Київ (акт впровадження від 30.10.08 р.), Сумському НВП «ТРИЗ» (акт впровадження від 23.04.09 р.).
 
Contributor Киричок П.
 
Date 2012-02-28T14:09:08Z
2012-02-28T14:09:08Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier КВНТД 1.2 11.02.08
№ держреєстрації 0108U001474
Д/б №2140-п
Розробка технології отримання і обробки композиційних підшипникових матеріалів для важких умов експлуатації : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. П. Киричок. - К., 2009. - 247 л. + CD-ROM. - Д/б №2140-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1539
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.