Запис Детальніше

Нейромереживі системи управління динамічними об'єктами з апаратно-програмною реалізацією нейромережевих елементів системи

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Нейромереживі системи управління динамічними об'єктами з апаратно-програмною реалізацією нейромережевих елементів системи
 
Subject адаптивні нейромережеві системи управління
апаратно-програмні нейромережеві структури
пліс
синтез нейромереживних елементів
моделювання
оптимізація
 
Description Об'єктом досліджень є нейромережеві системи управління та їх елементи, що реалізуються апаратно-програмними засобами на основі вільно програмованих логічних структур FPGA.
Мета роботи – створення практичної та теоретичної бази для реалізації адаптивних нейромережевих систем управління, що можуть навчатися в реальному часі в темпі з процесом управління складними динамічними об'єктами.
В роботі розроблено концепцію апаратно-програмної реалізації нейромережевих систем управління та їх елементів на основі інтегрованих схем програмованої логіки, яка забезпечує процедуру адаптації системи управління до реальних умов функціонування динамічного об'єкта в реальному часі в темпі з процесом його функціонування. Розроблено структури та програмно-технічні засоби реалізації нейро-мережевих елементів технічної платформи, які реалізовані як модульні паралельні нейромережеві обчислювачі, кожен з яких формує один вихід нейромережі і які можуть попередньо налагоджуватися за загальним алгоритмом та доналагоджуватися в процесі роботи системи за іншим алгоритмом з розпаралеленою процедурою навчання. Розроблено алгоритми роботи ряду елементів системи, методики їх синтезу та моделювання.
Розроблено та виготовлено макет нейроконтролера для реалізації нейромережевих систем управління. Розроблено структури, алгоритми роботи, інженерні методики синтезу адаптивних та самоналагоджуваних нейромережевих систем управління, що реалізуються на розробленій технічній базі, та програмні засоби для їх моделювання і дослідження, що базуються на програмних середовищах MATLAB та LabVIEW. Приведено приклади імітаційного моделювання та дослідження ряду таких систем управління.
 
Contributor Дорошенко А.
 
Date 2012-03-01T12:35:18Z
2012-03-01T12:35:18Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier № держреєстрації 0108U000489
КВНТД I.1 01. 05.04
Д/б №2134-п
Нейромереживі системи управління динамічними об'єктами з апаратно-програмною реалізацією нейромережевих елементів системи : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; А. Дорошенко. - К., 2009. - 224 л. + CD-ROM. - Д/б №2134-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1546
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.