Запис Детальніше

Розробка фізико-технічних основ наноелектронних кристалоподібних пристроїв обробки сигналів

DSpace at NTB NTUU KPI

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Розробка фізико-технічних основ наноелектронних кристалоподібних пристроїв обробки сигналів
 
Subject кристалоподібна структура
фотонний кристал
електромагнітний кристал
фонноний кристал
напівпровідникові надтрати
наноелектронні пристрої
 
Description Об’єкт дослідження — кристалоподібні структури та пристрої на їх основі.
Мета роботи — розробка методів моделювання та технічних рішень високоефективних кристалоподібних структур та пристроїв на їх основі.
Методи дослідження — розробка моделей та комп`ютерне моделювання кристалоподібних структур та пристроїв на їх основі, експериментальні дослідження характеристик макетів пристроїв.
Наноелектронні пристрої обробки сигналів на основі кристалоподібних структур є новітньою елементною базою інформаційних та телекомунікаційних систем. Запропоновано узагальнений імпедансний підхід до аналізу кристалоподібних структур. На цій основі розроблено нові методи аналізу та моделі кристалоподібних структур та пристроїв. Перевага імпедансного підходу – фізична наочність, можливість синтезу структур з заданими характеристиками. Розроблено оригінальні технічні рішення високоефективних структур та пристроїв. Розроблено макети пристроїв та виконано їх експериментальне дослідження. Створено єдині фізико-технічні засади проектування наноелектронних кристалоподібних пристроїв.
Результати НДР упроваджено в навчальний процес в навчальних дисциплінах, при підготовці дисертаційних та атестаційних робіт. Результати роботи можуть бути реалізовані на підприємствах радіоелектронного профілю (ДП завод “Арсенал”, НВП “Сатурн” та ін.), у відповідних навчальнах закладах України.
Прогнозні припущення щодо розвитку об`єкта дослідження — розширення функціональності, областей застосування та підвищення технологічності.
 
Contributor Нелін Є.
 
Date 2012-03-01T13:04:46Z
2012-03-01T13:04:46Z
2009
 
Type Technical Report
 
Identifier КВНТД I 2 12.12.13
№ держреєстрації НДР 0108U000622
Д/б №2136-п
Розробка фізико-технічних основ наноелектронних кристалоподібних пристроїв обробки сигналів : звіт про НДР (заключ.) / НТУУ "КПІ" ; кер. роб. Є. Нелін. - К., 2009. - 152 л. + CD-ROM. - Д/б №2136-п
http://ela.kpi.ua/handle/123456789/1548
 
Language uk
 
Rights Звіт захищений авторським правом. Переглянути його можливо з цього джерела з будь-якою метою, але копіювання та розповсюдження в будь-якому форматі забороняється без письмового дозволу.